ÖZEL EGE ŞEHİR HASTANESİ SAÇ EKİM MERKEZİ AÇILDI

TAKİP ET

 

Özel Ege Şehir Hastanesi Saç Ekim Merkezi, saç ekimi ve saç sorunları alanında uzman ekibi ile hizmet vermeye başladı.

 

Özel Ege Şehir Hastanesi Saç Ekim Merkezi Sorumlusu Bayram Çoşkuner: ''Saç ekimi işlemlerini doktor gözetiminde değil; uzman doktorlarımız tarafından sağlığa uygun ortam koşullarında yapılmasını sağlamaktayız. Saç ekimi ve saç sorunlarının çözümü dışında; bıyık ekimi ,sakal ekimi, kaş ekimi alanlarında da uzman kadromuzla hizmet vermekteyiz'' dedi.

 

''Saç Ekimi Tadavilerinde Güncel Yöntemleri Sunuyoruz''

 

Günümüzde sadece erkeklerin değil bayanlarında sıkça karşılaştığı saç sorunları ve saç ekimi tedavilerinde en güncel yöntemleri ağrısız ve dikişsiz olarak hastalara sunduklarını belirten Özel Ege Şehir Hastanesi Saç Ekim Merkezi Sorumlusu Bayram Çoşkuner sözlerine şöyle devam etti: ''Özel Ege Şehir Hastanesi Saç Ekim Merkezi,  tüm işlem Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen yönetmeliğe uygun ve konusunda uzman ekip tarafından yapılmaktadır. Hastanemize saç ektirmek amacıyla gelen hastalarımızın önce hikayesini dinliyoruz, daha sonra saç analizini yapıyoruz. Yapmış olduğumuz değerlendirme sonucunda hastayla birlikte saç ekimi için gün belirliyoruz.''

 

''Günümüzde Artan Saç Dökülmesi Sorununa Uzman Kadromuzla Çözüm Üretiyoruz''

 

Genellikle erkeklerin talep gösterdiği saç ekim işlemi; genetik olarak dökülmez saçlar

denilen kulak arkası ve ense bölümünden alınan saç köklerinin dökülmenin olduğu bölgeye nakledilmesidir. Yani bu işlem hassasiyet gerektiren bir DOKU NAKLİ işlemidir.

Lokal anestezi yoluyla minör(küçük) cerrahi işlemi olarak gerçekleştirilen saç ekimi operasyonu yaptıracak olan kişilerin; işlemden önce gerekli testleri yaptırmalıdırlar.  Ayrıca Kan sulandırıcı ilaçlar bırakılmalıdır. Bunun dışında ağrı kesici, depresyon ilacı, vitaminler, gıda takviyeleri, bitkisel ilaçlar ve multi-vitaminler de mutlaka kesilmelidir. Hastalar, kullandıkları saç destekleyici ürünleri kullanmayı saç ekimi öncesinde bırakmalıdır. Uygulamadan önce alkol kullanan kişiler en az 3 gün önceden alkol almamalıdır. Sigara içme alışkanlığı olanlar ise bunu en az 15 gün önce kesmelidir. Hastaların diğer rahatsızlıklar için kullandıkları ilaçlar hakkında saç ekimini uygulayacak olan doktora bilgi vermesi gerekir. Günümüzde saç ekimi için genellikle FUE Tekniği  kullanıldığından operasyondan önce saçlar kısa kestirilmemelidir.

 

''Bıyık, Sakal ve Kaş Ekimi''

 

Bıyık- sakal ve kaş ekimi Özel Ege Şehir Hastanesi'nde cerrahi yöntemle hijyenik olarak yapılmaktadır. Bıyık ve sakal ekimine başlamadan önce  uzman ekibimiz nasıl bir model istediğinizi öğrenir ve ekim konusunda size bilgilendirmede bulunur. Gerekli tahlil ve tetkikler yapıldıktan sonra donör bölgeden ne kadar greft alınacağı belirlenir. Bilgisayar ortamında isteğiniz modeli yüzünüze uygulanmış halini içeren bir çalışma yapılır. Modelin nasıl duracağını görmüş olursunuz ve onayınızla işlem başlatılır. Gözlerimizin koruyucusu kaşlarımız aslında büyük işler yapar. Güzelleşmek veya sağlık için kaş ekimi  ihtiyacı doğmaktadır. Operasyona engel ciddi hastalığı bulunmayan her yaştaki kişiye uygulanabilen bir operasyondur. İşlemlerimizi FUE yöntemi ile gerçekleştiriyoruz.