Özgen, "Tek Adam Rejiminde Pandemi Var, Bilim Yok"

TAKİP ET

CHP Konak İlçe Başkanlığında aşı problemiyle ilgili basın açıklaması gerçekleştirildi.  CHP Konak İlçe Sağlık Komisyonu Başkanı Barış Özgen, 'Pandemi süreci Türkiye de artık kontrolden çıktı' dedi.

Helin UZUNGET-GERÇEK HABERCİ-CHP Konak İlçe Örgütü korona aşısıyla ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. CHP Konak İlçe Sağlık Komisyonu Başkanı Barış Özgen, Türkiye’de pandemi sürecinin kontrolden çıktığını  söyledi.  Özgen, “Saray zihniyeti şu anda halkın hastalıktan kırılmasını yalnızca izlemektedir. Tek adam süreciyle yönetilen pandemi Türkiye’de artık kontrolden çıktı” diye konuştu
“Halka en az destek veren ülkeyiz”
Özgen, insanlığın bir yılı aşkın pandemi süreci ile mücadele ettiğini söyleyerek, “Gelişmiş ülkeler bir yıldır vatandaşlarının sağlığı için peş peşe teşvik paketleri ve destekler açıklarken, Türkiye’de ise halkımız açlık ve virüs arasına sıkıştırılmış, sefalete terk edilmiş durumda.  Türkiye olarak G7 (yediler grubu) ülkeleri arasında halkına doğrudan en az desteği veren ülke konumundayız” sözlerine yer verdi.
“Ayasofya’da şov yapmayı ihmal etmediler”
Özgen, halkın sağlığının hiçe sayıldığını ve kongrelerde sağlığın hiçe sayıldığının altını çizerek şu ifadeleri kullandı:
“İnsanlara evde kalın derken Ayasofya’da şov yapmayı ihmal etmediler. Sosyal izolasyon derken halkın sağlığını hiçe sayan lebalep kongrelerle böbürlendiler. Esnafı açlığa sefalete terk ederken, sarayda müzikli gecelerde gülüp eğlendiler. Halkını yıllardır sadakaya mahkûm edenler bu sefer onu da veremeyip, üstüne bir de İBAN numarası gönderdiler. Halkına yardım elini uzatmaktan acizler, Belediyelerimizin yardım paralarına çöktüler. Canı pahasına çalışan sağlıkçıların haklarını gasp ettiler. Her gün bir sağlık emekçimiz vefat ederken, Covid’i meslek hastalığı ilan etmeyip Türk Tabipleri Birliği ne terörist dediler. Vaka sayalarını gizleyip yalan söyleyerek, Türkiye’yi Dünya’ya rezil ettiler.”
“Vaka sayılarında Avrupa’da birinci, dünyada dördüncüyüz”
Özgen, Avrupa’da vaka sayılarında birinci olduğumuzun, her geçen gün vaka sayılarının arttığını vurgulayarak, “Gelinen noktada tek adam rejimindeki pandemi süreci Türkiye de artık kontrolden çıkmıştır. Bilimsellikten uzak, ortak akıldan uzak ben bilirimci saray zihniyeti şu anda halkın hastalıktan kırılmasını yalnızca izlemektedir. Ne yazık ki vaka sayılarında Avrupa’da birinci, dünyada dördüncüyüz. Organize beceriksizlik mi dersiniz, sorumsuzluk mu, iş bilmezlik mi derseniz adına ne derseniz deyin tek gerçek var ölüyoruz” sözlerine yer verdi.
“İnsanlığın Tek Silahı Aşı”
Özgen, halkın tek silahı aşı olduğunun önemini vurgulayarak, “Bu pandemi sürecinde tartışmasız insanlığın elindeki tek silah aşı. Virüse karşı ne füzeniz işe yarar ne tankınız, topunuz ne de nükleer silahlarınız” ifadesini kullandı.
Aşı konusunda Türkiye’de ciddi sorunların yaşandığını öne süren Özgen, “Gerek aşı tedariki konusunda, gerek aşı önceliği konusunda, gerekse aşılama hızı konusunda şu anda ülkemizde ciddi sorunlar yaşanmakta. Bakan Koca’nın söylemine göre İlkbahar sonuna kadar 105 milyon doz aşı yapılacaktı, ilkbahar sonunda da bu iş bitecekti. Şimdi ise yine aynı bakan ‘umarız sonbahar sonuna kadar herkesi aşılarız’ demeye başladı. Bu hızla giderse bu da mümkün görünmüyor. En çok aşı yapılan ülkeler arasında altıncıyız diyorlar, fakat nüfusa oranla Fas’ın bile altında sondan dördüncü olduğumuzu söyleyemiyorlar. Aşılama sürecinin yavaş gitmesi virüsün baskılanmasını da olumsuz etkiliyor. Aşılamanın etkili olabilmesi için nüfusun en az yüzde 60’ın aşılanması gerekirken ülkemizde bu oran şu anda maalesef yüzde 10,7 civarında” dedi.
Açıklamada aşı hakkında konuşan CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu da Türkiye’nin her tarafında aşı ile ilgili sıkıntılar yaşandığını örneklerle açıklayarak, şunları söyledi:
Öncelikle 7-13 Nisan Dünya Sağlık Haftası nedeniyle salgın sürecinde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızı bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, zorlu şartlarda çalışan sağlık emekçilerimize görevlerinde kolaylıklar diliyorum. AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı basın toplantısında Covid-19 krizinin başından bu yana 142 ülkeden 100 bini aşkın vatandaşımızı Türkiye'ye getirdiğini ifade etmiş, ülkemizin alicenaplığıyla övünmüş. Aziz milletimizin âlicenap olduğunu dünya âlem bilir de sizin milletimizin alicenaplığının arkasına saklamaya çalıştığınız gerçekleri de milletimiz bilmelidir. Sayın Erdoğan'a soruyoruz: Sağlık çalışanları Covid-19’la mücadele ederken hayatlarını feda ediyorlar. Hayat kurtarmak için hayatını feda edenlerin elleri öpülmez mi? Sağlık çalışanlarının tek isteği vardı: ‘Covid-19 meslek hastalığı olsun!’ Niçin yapmıyorsunuz? Pandemi sürecindeyiz. İnsanlar can derdinde. Aşı bekliyorlar. Ispartalı yaşlı bir kadın, ‘70 yaşın üzerindeyim, bir türlü aşı sırası gelmedi.’ diyor. Nerede bu aşılar? Kim Türkiye’ye getirecek? Halkın can güvenliğini kim sağlayacak? Bu ülkeyi kim yönetiyor?”