Özgür Özel'den 'divan başkanlığı' değerlendirmesi: Son karar Ekrem İmamoğlu'nun

TAKİP ET

Özgür Özel, 'Sayın Genel Başkan'ın konuyu bizimle de istişare edeceğini söyledi arkadaşlar. Böyle bir şey olursa kararı Ekrem Bey'e bırakmak üzere elbette olumlu bakarız' diye konuştu.

CHP Genel Başkan Adayı ve Grup Başkanı Özgür Özel, partisinin Zonguldak İl Başkanlığı'na ziyarette bulundu.

Bugün güne birbirinden kötü iki haberle başladık" diyen Özel," Üzüntülerimi ve taziye dileklerimi iletmekle başlamak istiyorum. Aydın'da KYK yurdunda bir asansörün arızalanması sonucu Zeren Ertaş isimli kardeşimizi kaybettik. Bu, bütün Türkiye'yi yasa boğdu. İnsanların nasıl öldüğüne bakarsanız, o ülkenin nasıl bir ülke olduğunu görürsünüz. Türkiye, tuhaf ölümler ülkesi, kabul edilemez ölümler ülkesi. Türkiye, can kayıplarından sonra insanların belli meseleleri tartıştıkları ama daha sonra gündemden çok hızlı düştüğü ve maalesef ölümlerden ders alınmayan bir ülke.” şeklinde konuştu

“Böyle devam ederse daha çok ağlayacağız”

Yaklaşan CHP Kurultayına da değinen Özel, "10 gün sonra pazartesi sabahı yepyeni bir anlayışla yola çıkmazsak, bu parti böyle kötü yönetilmeye devam ederse biz daha çok ağlayacağız. Bunlar tekrarlanmasın diye yollardayız. İçerideki partimizin yakarışını duymak için yollardayız. Kurultay salonunda bu partinin vicdanlı evlatlarına, elinizi vicdanınıza koyun diyeceğiz. Zonguldak'tan bin 200 seçilmiş delegemize sesleniyorum. İki hafta sonra yine evinizde olacaksınız ama arada bu ülkenin kaderini değiştirmenin mümkün olduğu bir kurultayda görev yapacaksınız. Kurultayda gelirken aklına ve vicdanına güvendiğiniz herkesle konuşun." dedi 

“Bu teklif; değişimin gücünü gösterir”

Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki görüşmeye ilişkin bir soruya ise şöyle yanıt verdi:

"Birkaç gündür bu konuyla ilgili bilgiler geliyor. Bana resmi olmayan şekilde, bu konuya nasıl bakacağımızla ilgili bir düşünce sorulur oldu. İmamoğlu'nun divan başkanı olması en çok bizleri memnun eder. Biz, İmamoğlu'nun divan başkanı olması noktasında bir teklif gelirse, kararı kendisi verecektir.

Divan Başkanı olurken, Sayın Genel Başkanın konuyu bizimle de istişare edeceğini söyledi arkadaşlar. Böyle bir şey olursa kararı Ekrem Bey'e bırakmak üzere elbette olumlu bakarız. Değişim sürecinde Ekrem Bey'in ortaya koyduğu irade son derece kıymetlidir. Değişimciler 100 oy bile alamaz noktasından, başa baş bir noktaya geldiysek, bu süreçte değişimin gücünün gitgide arttığı konuşuluyorsa, değişime karşı olan arkadaşlar ‘Ekrem Bey, Divan Başkanı olsun, anlaşalım' diyorlarsa, bu hem Ekrem Bey'in şahsına duyulan güveni hem de değişimin gücünü gösterir."

Özgür Özel divan başkanlığı değerlendirme Ekrem İmamoğlu