Özgür Özel'e müdahale tepkisi; adını başa yazdırdığı liste kaybetti!

TAKİP ET

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, seçim bölgesi Manisa'da delege seçimlerine müdahale etmek isteyince delegenin tepkisi sert oldu. Doğal delege olmasına rağmen taraf olduğunu göstermek için Özel'in liste başı yazıldığı liste karşı liste olan Musa Semih Balaban'ın listesi 22 oy farkıyla kazandı.

CHP'de il ve ilçe başkanlığı seçimleri öncesi delege seçimleri devam ederken en fazla gündeme gelen konu milletvekili ve belediye başkanlarının müdahalesi oldu. Bu müdahalelerden biri de Manisa’da gündeme geldi. Manisa'daki seçimlerde mevcut il başkanına karşı eski il başkanını desteklediğini açıklayan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e kendi mahallesindeki partililerden tokat gibi cevap geldi. Mevcut İl Başkanı Musa Semih Balaban'a karşı eski il başkanını destekleyen Özgür Özel, Balaban'ın listesine karşı mavi listeyle çıktı. 

Sabah saatlerinde başlayan seçimlerde İl Başkanı Musa Semih Balaban'ın listesi alfabetik şekilde sıralanırken mavi listede Özgür Özel'in ismi ilk sırada yer aldı. CHP Tüzüğü’ne göre il kongreleri ve kurultayda doğal delege olan Özel’in başını çektiği liste 102 oyda kalırken Balaban'ın listesi 124 oy aldı. 

Özel ile mevcut il örgütü arasında sıkıntı olduğu ve bir süredir bir takım sorunların yaşandığı ileri sürüldü.