Özgür Özel, gölge kabineyi topladı: Beklentimiz yapıcı etkili muhalefet

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gölge kabineyi topladı… Bir dizi kararın alındığı o toplantıda Özel, 'Beklentimiz yapıcı ve etkili bir muhalefettir' ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) yeni yönetimi, çalışmalara hız verdi. Önceki akşam gölge kabine toplandı. O toplantı 3,5 saat sürdü. CHP Genel Başkanı Özel, net mesajlar verdi.

CHP Genel Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda gölge kabinenin dünyadaki örnekleri mercek altına alındı. Toplantıda üç ayrı sunum yapıldı. Gölge kabine üyeleri, kendi alanlarıyla ilgili Genel Başkan Özel’i bilgilendirdi.

Edinilen bilgilere göre, Özel, gölge kabine üyelerine, Meclis’te sorumluluk alanlarıyla ilgili ihtisas komisyonlarının üyeleri ile düzenli toplantılar yapmaları, kendi çalışmaları hakkında komisyon üyelerini bilgilendirmeleri ve komisyon üyeleri ile görüş alışverişinde bulunmaları talimatını verdi.

Toplantıda bir dizi kararlar da alındı. Onlardan biri, 1-3 Aralık’ta Antalya’da yapılacak milletvekili kampının ardından her hafta Meclis’te kapalı grup toplantısı yapılması yönündeydi. Bu kapalı grup toplantılarında gölge kabine üyelerinin en az birinin görev alanlarıyla ilgili sunum yapması da kararlaştırıldı.

“BUNU DEDİRTMEMİZ GEREKİYOR”

Özel, “Gölge Kabine ve Meclis Grubumuzun iş birliğini çok önemsiyorum. Gölge Kabine’nin elbette gelişmeler karşısında reaksiyoner tavırları olabilir ama beklentimiz yapıcı ve etkili bir muhalefettir. ‘Keşke CHP iktidarda olsaydı, keşke bu gölge bakan gerçek bakan olsaydı’ dedirtmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Öte yandan gölge kabine ise düzenli olarak yapılacak. Sadece Ankara’da değil farklı şehirlerde de üyeler bir araya gelecek.

Özgür Özel gölge kabine