Özgür Özel: Türkiye ittifakını iktidar yapacağız

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 'Türkiye ittifakı iktidar olduğunda artık sadece yandaşların değil bütün vatandaşların yüzü gülecek' dedi.

Özel, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ziyaretindeki konuşmasında şunları dedi:

Bugün CHP’nin yerelde kazanmış olduğu başarı sadece kendisine ait bir başarı değildir. Çağrımız Tekirdağ’da Tekirdağ ittifakınaydı, Türkiye’de Türkiye ittifakınaydı. Tekirdağ’ın aslan sosyal demokratları partimizdedir. Bizimledir. Tekirdağ ittifakındadır. Ama sadece onlardan oy almadık. Tekirdağ’da neredeyse her iki oyun bir tanesini alırken, aldığımız oyda milliyetçi demokratların payı vardır. Geçmişte başka partilerde olsa da bugün CHP’ye oyunu vermiş milliyetçi demokratların oyunun kıymetini bileceğiz. Onları pişman etmeyeceğiz.

Bu belediye onların da belediyesidir. Yalandan ve haramdan bıkmış muhafazakar demokratlar, bu seçimde dürüst ve iyi yönetim için Türkiye ittifakına gelirken, Tekirdağ’da Tekirdağ ittifakında bize oy verdiler. Onları pişman etmeyeceğiz. Tekirdağ’da yerlilik çok önemli olduğu kadar dışarıdan göç alan bir yerdir. Çok sayıda Kürt kardeşim oy verdi, verdiği için pişman etmeyeceğiz. Yine İç Anadolu, Doğu Anadolu, Güney Doğu Anadolu’dan gelmiş, Tekirdağ’da yerleşmiş vatandaşlarımızın hiçbirini pişman etmeyeceğiz.

Onlarla birlikte Türkiye ittifakını iktidar yapacağız. Türkiye ittifakı iktidar olduğunda artık sadece yandaşların değil bütün vatandaşların yüzü gülecek. Türkiye ittifakı iktidar olduğunda sadece bir partiye mensup olanlar değil tüm siyasi görüşten olan tüm yoksullar, emekliler, tüm memurlar, tüm emekçilerin yüzü gülecek. Yine Türkiye ittifakında gençlerin yüzü gülecek.

Biz bugün 20 gün gençlerin yüzünü güldürdük, memnun oldular ama gençler okulda barınma sorunlarıyla, emekliler 10 bin lirayı kiraya verirlerse aç karınlarıyla, yemeğe verirlerse sokakta kalışlarıyla ağır bir ekonomik krizler karşı karşıyalar. Kredi kartları birinden çekip öbürüne kapatılırken kar topu gibi büyüyor esnafın ve vatandaşın. Kredi kartı borcu büyüyor.