Öztürk, "Erdoğan'ın başka bir planı olabileceği ihtimali üzerinde durmak istiyorum"

TAKİP ET

Gazeteci Ahmet Nesin ve Serdar Öztürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a rağmen son atamaları değerlendirdi. Yüksek Askeri Şura sonrası yeni Genelkurmay Başkanı'nın atamasına dikkat çeken Öztürk, 'Erdoğan kendisine yeni bir düşman yaratmak peşinde yada yeni bir savaşa hazırlanıyor diye düşünüyorum' dedi.

YAŞ toplantısı sonrası yeni Genelkurmay Başkanı Metin Gürak oldu. Gazeteciler Ahmet Nesin ve Serdar Öztürk, yeni atamaları değerlendirdi.

Serdar Öztürk, “Komutanlarımız hayırlı uğurlu olsun. Yeni komuta kadememiz seçildi. Tartışma çok herşelden önce. Tabi bu tartışmaların 15 Temmuz ile ilişkilendirilmesi ve şimdi atanan komutanların katkıları üzerinden yapılan değerlendirmeler benim dikkatimi çekti” ifadelerine yer verdi.


“Askeriyenin siyasetle bağlantısın en aza indirecek” 
Genelkurmay Başkanı Gürak’ın atamasına ilişkin konuşan Ahmet Nesin de, “Benim dediğim çıktı. Bu atamayla beraber. Çünkü Erdoğan’ın en son isteyeceği Genelkurmay başkanlarından bir tanesi. Nedeni de askeriye siyasetle bağlantısını en aza indirecek ve birtakım tarikatları da defedecek adam diye biliniyor. Söyleniyor” diye konuştu.
Erdoğan’ın yeni bir planı olabileceğini ifade eden Serdar Öztürk ise “Bu tabi Erdoğan’ın talebi miydi? Yoksa Erdoğan’ın seçim öncesi sizin de söylediğiniz gibi bir uzlaşı sonucu varılan bir mutabakat mıydı? Bu söylediğiniz konuları da önümüzdeki günlerde göreceğiz. Ben Erdoğan’ın başka bir planı olabileceği ihtimali üzerinde de durmak istiyorum. Onu gözden kaçırmamak gerekir. Çünkü Erdoğan genelde bir yer ile kavga edecekse önce tahkimat yapıyor. Önce kendi medyasıyla, başka siyasi aktörlerle orayı önce iyi bir dövüyor. Askeri terimle topçu atışıyla dövüyor sonra kendi tahkimatı üzerinden hücuma geçiyor. Kendisi yapmış gibi oluyor. Ekonomide de böyle hallediyor” ifadelerine yer verdi.

“Akar’ı piyon olarak kullanmış oldu gibi geliyor”
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a yeni görev verilmeyerek milletvekili yapıldığını hatırlatan Öztürk sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hep öne sürdüğü piyonlar var. Onlar harcanıyor. Bu seferde Milli Savunma Bakanlığı’na almadığı önceden gözbebeği olan Hulusi Akar’ı aynı şekilde piyon olarak kullanmış oldu gibi geliyor. Şu anda Hulusi Akar Milli Savunma Komisyonu Başkanı ama orayla bile ilgilenmiyormuş. Belki meclisten önümüzdeki günlerde yoklamalara katılıp katılmadığını da öğrenebiliriz. Akar’ın bakan yapılmamasıyla aslında Erdoğan’ın bu işin ilk adımını attığını düşünenlerdenim. Erdoğan’ın seçimlerden önce yıpranması için gerek muhalefetin gerekse 15 Temmuz tartışmalarına çok ses çıkarmayarak gerek 10 ilde yaşanan deprem sonrası ordunun neden hemen depreme müdahale etmediği tartışması içine sokarak böylelikle onu büyük oranda yıprattığını, zayıflattığını en son darbeyle milletvekilliği listesine koyup bakan yapmayarak verdiğini düşünüyorum. Erdoğan’ın seçimi kazanmak adına birtakım karanlık güç mü deriz, gladyo mu deriz seçim üzerine yaptığı anlaşmanın bir sonucu diye düşünüyorum. Eğer yeni seçilen komuta kademesi özellikle Genelkurmay Başkanlığı yapısı bu ilkeler üzerine hareket edecekse demek ki Erdoğan kendisine yeni bir düşman yaratmak peşinde yada yeni bir savaşa hazırlanıyor diye düşünüyorum. Bu yeni hazırlandığı savaşın ön cephesinde bu isimleri kullanacak öyle görünüyor.”

Öztürk Erdoğan Ahmet Nesin Serdar Öztürk son atamalar