Pakdemirli; "Tarımın her tarafına dokunmuş bir aileden geliyorum"

TAKİP ET

Yeni kabinenin çiçeği burnunda Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tarımın her tarafına dokunmuş bir aileden geldiğini ifade etti.

Merhum siyasetçi ANAP İkditarlarının kilit bakanı olan Ekrem Pakdemirli'nin 1973 yılında İzmir'de doğan oğlu Bekir Pakdemirli, yeni kabine Tarım ve Orman Bakanı oldu. Göreve atamasının ardından yaptığı açıklamada ilk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür eden çiçeği burnunda Bakan Pakdemirli, "Çok büyük bir sorumluluk verildi. Verilen görev omuzlarımızda büyük bir sorumluluk hissettiriyor ama bir yandan da çok büyük bir şeref. Memleketimize, insanlarımıza hizmet etmek büyük mutluluk" dedi. 

Tarım ve Orman Bakanlığı görevi ile ilgili de açıklamada buunan Pakdemirli şunları ifade etti;

"Açıkçası ben de görev kararını açıklamanın çok kısa bir süre öncesinde duydum. Ancak bakanlığın bu olacağını ben de bilmiyordum. Ama bu bakanlık bizim uzak olduğumuz bir şey değil. Çiftliğimiz var. Üzümümüz, incirimiz, tavuk kümeslerimiz var. Yani tarımın her tarafına dokunmuş bir aileyiz. Zor olmayacak diye düşünüyorum. Allah hepimizi muvaffak etsin. Tabii görevlerin hepsi zor. İnşallah zoru hemen yaparız, imkansız da biraz zaman alır."