Palyatif Bakımla Hayata Tutunan Hastaya Doğum Günü Kutlaması

TAKİP ET

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Palyatif Bakım Servisi'nde kısa bir süre önce tedavi gören Ayşe Zerrin Uylaş'a Servis çalışanları tarafından sürpriz bir doğum günü düzenledi. Geçirdiği zor günlerin ardından doğum gününü kutlayabilmenin mutluluğunu yaşayan Uylaş pastasını üflerken 'Herkes için sağlık' diledi.

53 yaşındaki Ayşe Zerrin Uylaş bir süre önce kanser hastalığına yakalandı. Kemoterapi tedavisi görmesi gerekmekteydi ama genel durumunun bozuk olması nedeniyle kemoterapi verilmesi mümkün olamadı. İleri düzeyde beslenme bozukluğu, halsizlik ve ağrı şikayetleri olan Uylaş Onkoloji doktorlarının tavsiyesi üzerine yaklaşık 3 ay önce Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Palyatif Bakım Servisi’nde tedavi görmeye başladı. Bir aya yakın süreyle tedavi gördükten sonra genel durumu düzelen hasta taburcu edilerek ayaktan kemoterapi tedavisine başlandı. Yaş gününü göremeyeceğini düşünen Uylaş hastanede düzenlenen sürpriz doğum günü kutlaması ile gücüne güç kattı.

Doğum Günümü Tekrar Kutlayabilmeyi Hayal Ediyordum...

Hastanede doğum günü kutlanan Ayşe Zerrin Uylaş "Mayıs ayında dinmeyen ağrılar ve iştahsızlık nedeniyle bitkin düşmüştüm. Onkoloji doktorlarım bu halimle kansere karşı kemoterapi verilmesini bünyemin kaldırmayacağını söyleyerek beni Palyatif Bakım Servisi’ne yönlendirdiler. O günlerde bana hastanede refakat eden kız kardeşime doğum günümü göremeyeceğimden endişe ettiğimi anlatıyordum. Halsizdim ama merkezde kaldığım süre boyunca buradaki güzel insanların desteğiyle rahatsızlıklarımdan kaynaklanan mutsuzluğum azaldı. Daha umutlu bir şekilde tedavime devam etmede doktorlarımın, hemşirelerimin ve tüm sağlık personelinin katkısı oldu. Onlar bana inanıp desteklerken, ben de tüm gayretimle enerjimi yüksek tutmaya çalışıyor, doğum günümü tekrar kutlayabilmeyi hayal ediyordum.  Buradaki tedavim tamamlandıktan sonra artık kemoterapi alabilecek duruma gelmiştim. Hastalıkla mücadele edebilecek gücüm vardı. Halen kemoterapiye devam ediyoruz. Doğum günümü kutlayabildiğim bugün, o zor zamanlarda hep yanımda olan, bana güvenerek desteklerini esirgemeyen servis çalışanlarıyla bu mutluluğumu paylaşarak, karşılıksız iyiliklerini unutmadığımı göstermek istedim. Doktorumuzun pastayı birlikte kesmeyi teklif etmesinin mutluluğu ise bir kez daha iyi ki buradayım dememe yol açtı. Buradaki herkese sağlık ve mutluluk dilerken hep birlikte dilek tutup doğum günümü birlikte kutladık. Onlar benim ikinci ailem. Tepecik Hastanesi Palyatif Bakım çalışanlarına can’ı gönülden teşekkür ediyorum" dedi. 

Biz Ona Olan Güvenimizi Hiç Kaybetmedik... 

Palyatif Bakım Merkezi Sorumlusu Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Yasemin Kılıç Öztürk “Ayşe Zerrin Hanım Kliniğimize başvurduğunda dindirilemeyen ağrıları vardı. Bunun sonucunda ise beslenme yetersizliği nedeniyle genel durumu ileri derecede bozulmuştu. Özverili ekibimizin destek ve ümit verici yaklaşımları eşliğinde; Palyatif Bakım Tedavisi sunduğumuz hastamız günden güne iyileşirken güler yüzü ile servisimizin neşe kaynağı oldu. Zaman zaman o ümidini kesse de biz ona olan güvenimizi hiç kaybetmedik. Nihayet genel durumu düzelince kliniğimizden taburcu olarak onkolojik tedavisine devam edebilir duruma geldi. Bugün mutluluğunu bizlerle paylaşması, bizleri ikinci ailesi olarak benimsediğini ifade etmesi tüm ekibi çok mutlu etti. Hep birlikte dilekler tutup pastamızı keserken yaşanılan tüm zorlukları unutup çok keyifli anlar yaşadık. Genellikle çok zor durumdaki hastalara hizmet sunmaya çalıştığımız Palyatif Bakım Merkezi’nde hastalarımızın bize olan güveni, olumlu geribildirimleri ve gözlerindeki bir damlacık mutluluk pırıltısı bizim en büyük motivasyon kaynağımız. Tüm hastalarımızı kendi yakınları gibi görerek destek olan değerli ekibime ve böylesi özel anlarını bizlerle paylaşan hastalarımıza teşekkürü borç bilirim” dedi.