Pervin Buldan: Nevruz ruhuyla 14 Mayıs'ta bu iktidarı göndereceğiz, biz kazanacağız

TAKİP ET

HDP Eş Genel Başkanı Buldan konuşmasında, 'Bu iki ay içinde çok sıkı çalışacağız, gelecek bizimdir, 14 Mayıs sonrası hepimizindir" ifadelerini kullandı.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) öncülüğündeki İstanbul Nevruz’u, bu yıl “Her der Newroz, her dem azadî” ve “Nevruz ateşiyle özgürlüğe” sloganıyla Yenikapı Meydanı'nda düzenlendi.

"Hükûmet İstifa" sloganlarıyla başlayan kutlamalara, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, birçok siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcisi de katıldı.

 

Yenikapı Meydanı'nda yapılan 2023 Nevruz’unda kalabalığa seslenen Pervin Buldan, "Nevruz ruhuyla 14 Mayıs'ta bu iktidarı göndereceğiz, biz kazanacağız" dedi.

Buldan, konuşmasını yaptığı sırada meydandan "hükûmet istifa sloganları" yükseldi.

Bu yılki Nevruz’un deprem nedeniyle bayram olarak kutlanmadığını belirten Buldan, iktidarın deprem krizini yönetemediği için yüzbinlerce insanın hayatını kaybettiğini ifade etti.

HDP Eş Genel Başkanı Buldan konuşmasında, “Bu iki ay içinde çok sıkı çalışacağız, gelecek bizimdir, 14 Mayıs sonrası hepimizindir" ifadelerini kullandı.