Pompaya yansıdı... Benzine büyük indirim

TAKİP ET

Benzin ve motorine seçimden sonra üst üste gelen zamların ardından benzinde üst üste kallavi indirimler gelmeye başladı. Brent petrol fiyatlarında dalgalanma sürerken, benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleriyle değişkenlik gösteriyor. Benzinde 2 lira 7 kuruşluk indirim yapıldı. İndirim pompaya yansıdı. Ayrıca bu gece de benzine 1 lira 15 kuruşluk bir indirim daha geliyor.

Akaryakıt fiyatları zam ve indirimlerle değişkenlik gösteriyor. Benzin ve motorine seçimden sonra üst üste gelen zamların ardından benzinde üst üste kallavi indirimler gelmeye başladı.Son olarak benzine 2 lira 7 kuruşluk indirim geldi. Motorinde ise herhangi bir fiyat değişikliği olmadı.

BENZİNE BU GECE 1 LİRA 15 KURUŞ İNDİRİM VAR 

Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre 6 Ekim Perşembe gününden itibaren, yani bu gece yarısı geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 1 lira 15 kuruşluk daha indirim geliyor. Motorinde ise herhangi bir fiyat değişikliği beklenmiyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Pompa Benzin büyük indirim