Rifat Sait: PKK ve IŞİD Bitmeye Yakın ki...

TAKİP ET

AK Parti 24.Dönem İzmir milletvekili ve Balkan Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Rifat Sait, Irak'ta yarın (25 Eylül'de) yapılacağı iddia edilen bağımsızlık referandumu için iki şık var dedi.

Sait, Barzani ya blöf çekiyor ki; bu durumda referandum son dakikada ertelenecek, eğer referandum yapılacaksa, o zaman ya Türkiye’ye yeni bir bela üretiliyor, buna hazır olmamız gerekir, dedi. Sait, umuyorum Barzani aklını başına alır ve son dakikada referandumdan vazgeçer yoksa Kürt halkına çok büyük zarar verecek, kendisi Kürtler için 2.Lawrence olmaya adaydır, dedi.  İsrail’in Siyonist hayali olan Arz-ı Mev'ud, bugünkü Türkiye sınırlarının bir kısmını da içine alıyor, İsrail asla Kürtleri düşünmez, sadece kullanır, bunu da 2.Lawrence Barzani ile yapmak istiyor, üzüldüğümüz şey bu planı göstere göstere yapmak istiyorlar ama başaramayacaklar, dedi. İsrail’in destek verdiği referanduma ABD’nin sözde karşı çıkmasının komik olduğunu söyleyen Sait, bunda da bir iş var, yakında görürüz, dedi. 

Barzani hem kendi halkı Kürtlere hem de Müslümanlara ihanet ediyor diyen Sait, zaten başka şansı da kalmadı, eğer bu işi başaramazsa bölgede etkisi tamamen bitecek, bunun farkında dedi. Rifat Sait, Türk Silahlı kuvvetleri ve güvenlik güçlerimiz son aşamada PKK ve İŞİD’e büyük zarar verdiler, anlaşılan PKK ve İŞİD bitiyor, işte bu yüzden Türkiye için yeni bela üretiliyor, Batı Türkiye’yi asla belasız bırakmaz, dedi. 

Türkiye, hemen yanındaki bağımsız bir Kürdistanı ciddi bir güvenlik tehditti olarak görür diyen Sait, artık kılıçlar çekildi, Türkiye şaka yapmıyor, gereği neyse yapılacak şeklinde en üst düzeyde açıklama yapıldı, pilavdan dönenin kaşığı kırılır, dedi. K.Irak petrolünün Türkiye üzerinden satıldığını belirten Sait, Türkiye bu petrol akışını durdurabilir, ekonomik olarak bölgeye ambargo uygulayabilir ve hatta anlaşmalardan doğan hakkı ile bölgeye asker sokabilir. Bütün bunlar Türkiye’nin yapabileceği şeyler. Tabi bütün bunların kararını T.C. Hükümeti verir ancak bunlardan maalesef bölgedeki Kürtler çok büyük zarar görür,  inşallah aklıselim galip gelir, bunlara gerek kalmaz''  dedi.