Rıza Bey sakinlerine müjdeli haber TOKİ'den geldi

TAKİP ET

İzmir depreminde yıkılan ve yerine park yapılması tartışılan Rıza Bey Apartmanı ile ilgili tartışmalara TOKİ Başkanı Ömer Bulut son noktayı koydu.

Sıla ARABACIOĞLU/HELİN UZUNGET-GERÇEK HABERCİ- İzmir’de 30 Ekim depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı sakinleri “Park istemiyoruz, evimizi istiyoruz” demek için toplandılar. Açıklamaya TOKİ Başkanı Ömer Bulut da katılarak evini kaybedenlere aynı yere tekrardan apartman yapılacağını söyledi.

Deprem’de evini kaybeden Rıza Bey Apartmanı sakinleri “Park istemiyoruz, evimizi geri istiyoruz. Anılarımız park olmasın” demek için AK Parti’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temel atma töreninde bir araya geldi. TOKİ Başkanı Ömer Bulut evini kaybeden Rıza Bey Apartmanı hak sahipleri ile görüşerek evlerinin aynı yere yapılacağını söyledi.

“Gerekirse bahçeye anıt yapılır”
Evlerini depremde kaybeden vatandaşlar GERÇEK HABERCİ’ ye isteklerini söyledi. Depremde evini kaybeden Şüküfe Karadaş, Ayşegül Kırabalı, Başak Bağdatoğlu, Nihal Küçükbayraktar, Mehmet Gezgin gazetemize konuştu. Evlerini isteyen beş vatandaş, “Bizim de acımız var gerekirse bahçeye anıt yapılır” dedi.

“İki kişinin istemesiyle bu tür işlemler olmamalı”
İzmir'deki depremde enkaz altında kalan Ayda(Gezgin) bebeğin dedesi Mehmet Gezgin, iki kişinin istemesiyle böyle işlemler olmaması gerektiğinin altını çizerek, “İki kişinin istemesiyle bizim dişimizden tırnağımızdan biriktirdiğimiz emek çöpe atılamaz. Herkesin burada kötü anısı, kaybı var. Benim de kaybım var. Bizim anayasal hakkımız olan mülkiyet hakkı nasıl gasp ediliyor! Akıl erdiremiyorum” ifadelerini kullandı.

“Biz evimizi yerinde istiyoruz”
İsteklerini Bulut’a aktaran Rıza bey Apartmanı sakinleri, “Biz evinizi yerinde istiyoruz. Dağın başında yaşamak istemiyoruz. Gerekirse bahçeye anıt yapılsın; biz buna karşı değiliz. Apartmana kaybettiğimiz çocuklarımızın adını da verebiliriz. Park olmasını isteyen 32 daireden sadece ikisi park istiyor birisi de kiracı” ifadelerini kullandı.

“Dünkü sözler yanlış anlaşıldı”
Bakan Bulut, Söylenen sözlerin yanlış anlaşıldığını, ev yapılacağını söyleyerek, “Sözlerimiz yanlış anlaşıldı. Apartmanı yapacağız sadece bir kısmı park olacak” ifadelerini kullandı. Hiçbir problem olmayacağının altını çizen Bulut, “Evlerinizde oturacaksınız. Hiçbir problem yok” diye konuştu.