Rıza Sarraf davasına iki yeni dosya elendi: Toplam gizli dosya sayısı 55

TAKİP ET

2015 yılında ABD'de başlayan Rıza Sarraf davasına bu hafta 2 yeni dosyanın eklenmesinin ardından gizlilik kararı bulunan dosya sayısı 55'e çıktı. Sarraf davasına geçen ay da 2 yeni dosya eklenmişti.

VOA Türkçe'den Can Kamiloğlu'nun haberine göre, 7 yıldır hem Türkiye hem de ABD’de yakından izlenen dava dosyasına geçtiğimiz ay 2, bu hafta da yeni 2 gizli dosyanın eklenmesiyle gizlilik kararı bulunan dosya sayısı 55’e yükseldi.

Gizlilik kararı bulunan dosyalarda bir belge, delil ya da binlerce belge ve delil olabiliyor. Gizlilik kararı bulunan dava dosyalarında Rıza Sarraf’ın yeni itirafları ve Halkbank davasıyla ilgili bazı gelişmelerin yanı sıra yeni iddianamelerin de yer alabileceği belirtiliyor.

HALKBANK DAVASINDA MAHKEMENİN KARARI BEKLENİYOR

Rıza Sarraf davasında sanık olarak yargılanan Halkbank'ın, ABD Anayasa Mahkemesi'ndeki temyiz başvurusuyla ilgili aldığı kararda ABD Anayasa Mahkemesi, Halkbank’ın Yabancı Devlet Dokunulmazlığı Yasası (FSIA) kapsamında yargılamadan muaf olduğu iddiasını reddetmiş, dava dosyasını yeniden değerlendirerek karara bağlaması için, New York’taki İkinci Bölge Temyiz Mahkemesi'ne geri göndermişti.

Dava dosyası bir ay önce yeniden kendi yargı alanına gönderilirken, New York’taki İkinci Bölge Temyiz Mahkemesi’nde şimdiye kadar kararla ilgili yeni bir gelişme yaşanmadı.

rıza sarraf reza zarrab