Rize Emniyet Müdürü uğradığı silahlı saldırıda şehit oldu

TAKİP ET

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, bir polis memuru tarafından makamında uğradığı silahlı saldırıda şehit oldu. Olayda Personel Şube Müdürü Ercan Polat ile bir polis memuru da yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren polis memurunun da yaralı olduğu ifade ediliyor.

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, makamında bir polisin silahlı saldırısına uğradı. Olayda Personel Şube Müdürü Ercan Polat ile koruma polisi de yaralandı. İddiaya göre, saldırı tayin sorunu yüzünden gerçekleşti. 

Silah seslerinin duyulmasının ardından binaya giriş çıkışlar kapatıldı.

Binadan, Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin de aralarında bulunduğu 3 yaralı, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

Olayın ardından çevik kuvvet ve özel harekat ekipleri binaya girdi.

Polis, bina ve çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

BAKAN SOYLU: 'TEDAVİLERİ SÜRÜYOR'

Rize Emniyet Müdürü Verdi'nin hayati tehlikesinin sürdüğü ifade ediliyor. 

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı için parti genel merkezine gelen İçişleri Bakanı Soylu, Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi ve 2 kişinin yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin gazetecilere bilgi verdi.

Soylu, "Şu an hastanedeler. İnşallah kurtarmak için doktorlarımız çaba gösteriyor. Olayla ilgili derin ayrıntıyı arkadaşlar ifade edecekler. Bakan Yardımcımız ve Emniyet Genel Müdürümüz Rize'ye hareket ediyor" ifadelerini kullandı.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Saldırıyı düzenleyenin Derepazarı İlçe Emniyet Amirliği Trafik Şube'de görevli polis memuru İsmail Hakkı Saraçoğlu olduğu belirlendi. Saraçoğlu'nun 14 yıldır polis memuru olduğu öğrenildi. Saldırganın da yaralı olduğu ifade ediliyor.