Rotary Büyük Taarruz'un 100. yılını coşkuyla kutluyor

TAKİP ET

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu kurtuluş mücadelesinin dönüm noktası olan Büyük Taarruzun 100. Yılını düzenleyeceği bir dizi etkinlik ile kutluyor. İlk olarak İzmir Milli Kütüphane’de Milli Kütüphane Vakfı Başkanı Ulvi Puğ’un Moderatörlüğü’nde Prof. Dr. Ergün Aybars ve Yazar Hanri Benazus’un konuşmacı konuk olarak katılacağı söyleşinin hemen ardından yine aynı bilinçle 25 Ağustos’ta Afyon’daki zafer yürüyüşüne katılıyor.

“Barışı’ın 100. Yılında; Büyük Taarruz” Söyleşisi

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu Kurtuluş savaşımızı zafere götüren, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı, Türk Tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olarak Büyük Taarruz’un 100. Yılında, o ruhu ve bilinci yaşamak ve yaşatmak için bir dizi etkinlik düzenliyor. Varyant Rotary Kulübü ev sahipliğinde 17 Ağustos çarşamba günü Milli Kütüphane’de “Barış’ın 100. Yılında Büyük Taarruz” konulu halka açık olarak düzenlenecek olan söyleşinin hemen ardından bu bilinçle Afyon’a gidilmesi sağlanacak. Rotary 2440. Bölge Federasyonu’na bağlı İzmir’den Varyant ve Efes Rotary Kulüpleri ile Bursa’dan Mudanya ve Kuzey Yıldızı Rotary Kulüplerinin düzenlediği organizasyon ile 5 otobüslük kafile yaklaşık 180 kişinin katılımıyla Türk Tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olarak Büyük Taarruz’un başlangıç noktası olan, 25 Ağustos'u 26 Ağustos'a bağlayan gece, Türk Orduları Başkumandanı Atatürk ve beraberindekilerin, Şuhut 'tan Kocatepe 'ye yaptığı yürüyüşü anmak üzere her yıl, aynı güzergahta yapılan‘Zafer Yürüyüşü’nde bu yıl daha geniş bir katılımla yer alacaklar.

Varyant Rotary Kulübü Başkanı Ali Ziya Tuncel etkinlik ile ilgili olarak, “26 Ağustos 1922 Büyük Taarruz ile başlayan ,9 Eylül 1922 İzmir'in kurtuluşu ile devam eden ve 29 Ekim 1923 ile taçlanan barış yolculuğunun 100. Yılına giriyoruz.  Afyonkarahisar'dakı Zafer Yürüyüşüne 2440. Bölge bu yıl 180'e yakın Rotaryen İle katılım sağlayacak. Ancak bu yürüyüş öncesinde Büyük Taarruz’un nedenlerini, niçinlerini ve bir ulusun barışa yürüyüşünü anlatmanın yararlı olacağını düşündük. 17 Ağustos saat 17:00’de çok değerli hocalarımız ile İzmir Milli Kütüphane’de ''Barışın 100. Yılında Büyük Taarruz'' konulu bir söyleşi gerçekleştireceğiz. Tüm Türk Halkını yakından ilgilendiren, Milli değerlerimizi ve tarihimizi yeniden hatırlayacağımız hem fiziki hem de Rotary youtube ve zoom kanalları üzerinden çevrimiçi olarak yayınlanacak olan söyleşimize tüm halkımızı da davet ediyoruz” diye konuştu.

Rotary; Büyük Taarruz’un 100. Yılında Kocatepe’ye Doğru Zafer Yürüyüşünde…

Zafer Yürüyüşüne katılan Rotaryenlerle birlikte yer alacak olan Rotary 2440. Bölge Fedarasyon Başkanı Serdar Durusüt zafer yürüyüşü ile ilgili olarak şunları söyledi: “117 yıllık bir sivil toplum kuruluşu olarak, Dünya’da 200’den fazla ülkede faaliyet gösteren, kurulduğu her ülkede en acil insani ihtiyaçlara eğilerek, toplumsal sorunların çözümünde hizmet etmek üzere projeler üreten ve ‘Barış ve Anlaşmazlıkların Çözümü’ öncelikli hizmet alanlarından biri olan Rotary;  bu yıl aslında yaşanan savaşların değil,  kazanılan barışın 100. Yılını hep birlikte kutlamak üzere Kocatepe’de düzenlenen temsili yürüyüş ile de yine  yerini alacak. Büyük Taarruzun başlangıcı olan Zafer Yürüyüşünde her geçen yıl daha yoğun katılımla yer alan biz Rotaryenler; bundan tam 100 yıl önce topraklarını savunmak zorunda kalan aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin yaşadığı ruh ve duyguyu Kocatepe’de onları anarak yad edeceğiz” şeklinde konuştu.