Rotaryenlerden AASSM'ne Kalp Şok Cihazı Bağışı

TAKİP ET

Rotary 2440. Bölge Federasyonu 9. Grup Kulüpleri Bölge Vakıf desteğiyle İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ne temel yaşam desteği uygulamasında kullanılan, ani kalp durmasında hayatta kalma oranını artıran ve “Şok Cihazı” olarak adlandırılan “Otomatik Eksternal Defibrilatör” cihazı bağışında bulundu. Resüsitasyon Derneği iş birliğinde düzenlenen ve Bölge Federasyon Başkanı Serdar Durusüt’ün de katıldığı cihaz teslim töreninde çalışanlara bir de sertifikalı “Temel Yaşam Desteği” eğitimleri verildi.

Ani kalp durmalarına yönelik bu yıl başlatılan çalışmaların üçüncü ayağında, Rotary Bölge Federasyonu 9. Grup Alsancak, Buca, Dokuz Eylül, Güzelyalı, Kordon ve Varyant Rotary Kulüpleri Bölge Vakıf desteğini de alarak İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ne Otomatik Eksternal Defibrilatör adı verilen Şok Cihazı bağışladı. İzmir ilinde aktif olarak çalışan ve toplu alanda yer alan tek şok cihazı olması özelliği nedeniyle çalışanlara Resüsitasyon Derneği iş birliğinde sertifikalı Temel Yaşam Desteği eğitimleri düzenlendi.
 
İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenen teslim törenine Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Serdar Durusüt ile eşi Asuman Durusüt, 9. Grup Kulüpleri Federasyon Başkan Yardımcısı Betül Elmasoğlu, Hastalıkların Önlenmesi ve Tedavisi Komite Başkanı Dr. Mustafa Kemal Nas, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlık Eğitim Daire Başkanı Dr. Sertaç Dölek, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Müdürü Emel Sevil Özer, Resüsitasyon Derneği Yönetim Kurulu üyesi Doç. Dr. Şule Özbilgin, Eğitmenler, kursiyerler ve Sanat Merkezi çalışanları katıldı.

Cihazın önemine ilişkin açıklamalarda bulunan Hastalıkların Önlenmesi ve Tedavisi Komite Başkanı Dr. Mustafa Kemal Nas, “Toplumun her kesimine ‘ani kalp durması’ ile karşılaştıklarında yapılması gerekenleri öğretmek, mümkün olduğunca çok kişiye  ‘temel yaşam desteği’ eğitimi vererek daha çok insanın hayatını kurtaran ve yaşama el vermeyi amaçlayan Resüsitasyon Derneği Başkanı Sayın Prof. Dr. Şule Akın ve Yönetim Kurulu üyeleri Sayın Prof. Dr. Gönül Tezcan Keleş, Prof. Dr. Handan Birbiçer, Prof. Dr. Nurcan Doruk, Doç. Dr. Şule Özbilgin ile Avrupa Resüsitasyon Derneği Eğiticilerinden Sayın Mine Tosun ve Aylin Çobanoğlu’na emekleri için teşekkür ederiz. Bizleri bu etkinliğimizde yalnız bırakmayan Sevgili Fedrrasyon Başkanımız Serdar Durusüt ve Asuman Hanım’a, 9. Grup Kulüpleri Federasyon Başkan Yardımcımız Betül Elmasoğlu’na, 9.Grup kulüplerimize ve Bölgemize teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

Resüsitasyon Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Doç Dr. Şule Akın, “Ülkemizde ‘Resüsitasyon Derneği’ Kurs programı içinde yer alan ve ‘Avrupa Resüsitasyon Derneği, Temel Yaşam Desteği ve Otomatik Eksternal Defibrilatör Kullanımı’ kurs formatı ile aynı olan ve yine Avrupa’da geçerliliği olan sertifikasyonu olan ‘Temel Yaşam Desteği- Basic Life Support’ kursu başarı ile gerçekleştirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ve Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezinde çalışan ekip üyelerine bugün başarılı bu kurs sonrası sertifikaları verildi. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

9. Grup Kulüpleri Federasyon Başkan Yardımcısı Betül Elmasoğlu ise, 9. Grup Kulüpleri ve Bölge Vakfına desteği nedeniyle teşekkür ederek, “Resüsitasyon Derneği’ne kulüplerimiz tarafından sürdürülebilir bir projeye dönüşen bu çalışmamızda verdikleri destek için teşekkür ediyor, Resüsitasyon Derneğine, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlık Eğitim Daire Başkanlığına ve duyarlılıkları için Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Yönetimine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Serdar Durusüt ise, “İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi yıl boyunca insan sirkülasyonunun oldukça yoğun olduğu bir yer ve böyle bir alanda umarım hiçbir zaman gerek duyulmaz ama hayat kurtaran bu cihazın eğitimleri de alan personel ile bir arada bulunması hepimiz için mutluluk verici. Ben bu çalışmaların geldiği noktada tüm kulüplerimizi kutluyor, emeği geçen ve destek veren herkese tüm kurumlara tekrar çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


 

Rotaryen AASSM Kalp Şok Cihazı