RTÜK'ten Halk TV'ye "Ayşenur Arslan" cezası

TAKİP ET

RTÜK, Halk TV'ye 5 program durdurma cezası verdi. RTÜK Üyesi Taşcı, dün Ayşenur Arslan'ın ifadesini alan savcının suç belirlemesi yapmadığını belirtti ve "RTÜK, terör eyleminin , terörün amaçlarına hizmet edildiği 'suçunu' tespit etmesi oldukça manidar. Kraldan çok kralcılığın son örneği!" dedi.

RTÜK, Ayşenur Arslan'ın Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili kırpılan ve bir bölümü üzerinden hedef gösterildiği sözleri nedeniyle Halk TV'ye 5 program durdurma cezası verdi.

RTÜK Üyesi İlhan Taşcı, kararla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"1- RTÜK, Ayşenur Arslan’ın Medya Mahallesi programındaki İçişleri Bakanlığına yönelik terör saldırısıyla ilgili sözleri nedeniyle Halk TV’ye “terörün amacına hizmet” savıyla % 5 para, 5 kez de program durdurmasına oy çokluğuyla karar verdi. Karara Tuncay Keser ile karşı oy verdik.

2- Savcılığın bile Ayşenur Arslan’ın sözleri nedeniyle ifadesini aldıktan sonra serbest bıraktığı ve “suç” belirlemesi yapmadığı bir ortamda RTÜK, “terör eyleminin , terörün amaçlarına hizmet” edildiği “suçunu” tespit etmesi oldukça manidar. Kraldan çok kralcılığın son örneği!

3- RTÜK ayrıca Halk TV’ye Kültür ve Turizm Bakanlığının 60. Altın Portakal Film Festivalinden “Kanun Hükmünde” belgeseli nedeniyle çekilmesini eleştiren yönetmen Ezel Akay’ın sözleri nedeniyle de “eleştiri sınırını aşmaktan” yüzde 3 para cezasına oyçokluğuyla karar verdi."

RTÜK Halk TV Ayşenur Arslan