Rusya: Tayfur havalimanına İsrail uçakları saldırdı

TAKİP ET

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Suriye'deki Tayfur askeri havaalanına füze saldırısı gerçekleştirenin İsrail uçakları olduğu belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Suriye'nin merkezinde yer alan T-4 ismiyle de anılan Tayfur askeri havaalanına İsrail uçaklarının Lübnan'ın hava sahasından saldırdığı belirtildi.

Açıklamaya göre, Suriye'nin hava savunma sistemleri İsrail uçaklarından fırlatılan 8 füzeden beşini vurdu, askeri havalananına sadece 3 füze isabet etti.

Suriye resmi haber ajansı SANA, ülkenin merkezindeki Tayfur askeri havaalanına füze saldırısı gerçekleştirildiğini duyurmuştu. SANA, "Tayfur havaalanını birden fazla füze vurdu" ifadelerinin yer aldığı haberinde saldırıda birden fazla kişinin yaralandığını ya da hayatını kaybettiğini yazmıştı.

Suriye, askeri havaalanına saldırı için Batı'yı suçlarken, ABD ve Fransa saldırıyla bağlantıları olmadığını açıkladı.

ABD ve Fransa: Saldırıyla bağlantımız yok

Kimyasal saldırı iddiaları sonrası ABD ile Fransa, Suriye'nin saldırılarına karşı birlik olarak güçlü bir yanıt vermekle tehdit etmişti.

Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan bir ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) bir sözcü ise, "Şu an, Savunma Bakanlığı Suriye'de hava saldırıları gerçekleştirmiyor" dedi. ABD'yi takiben Fransız Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkili de, saldırıyla bağlantıları olmadığını söyledi.

"Ancak durumu yakından izlemeye devam ediyoruz ve Suriye ile başka yerlerde kimyasal silah kullananlardan hesap sorulması için diplomatik çabalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

BMGK toplanacak

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) Pazartesi günü sabah saatlerinde ABD'nin ve diğer sekiz üye ülkenin talebiyle acil olarak toplanacak.

"Uluslararası barış ve güvenliğe yönelik tehditler" nedeniyle Rusya'nın talebi sonucu yapılacak BMGK acil toplantısı ise öğle saatlerinde olacak.