Saadet Partili Güzeller'den iktidara 'Robinhood' benzetmesi: "Fakirden alıp zengine veriyorlar!"

TAKİP ET

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Fikret Güzeller, Türkiye gündemini değerlendirdi.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Fikret Güzeller, İzmir’de basın mensupları ile bir araya gelerek gündemi değerlendirdi. Türkiye’de vatandaş 2019 yılında milli gelirin yüzde 31,4’ünü alırken 2021’de yüzde 27’ye düştüğünü şirketlerin ise milli gelirden aldığı pay ise iki senede yüzde 42,9’dan 47’ye yükseldiğini kaydeden Güzeller, “Diğer bir deyişle iktidar zenginin Robinhood'u olmuştur. Bu fakirden akıp zengine vermektedir” dedi.

“Karara müdahale varsa müdahil olanlar kaybedecek”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen kararı değerlendiren Güzeller, “Milletin oyu, milletin iradesi ile seçilen bir belediye başkanının hakkında verilen karar kamuoyu vicdanında yara açmıştır. İstanbul seçimlerinin yenilenmesinde alınan karar nasıl milletin aklı ve gönünde tasvip görmeyip, sandıklarda iktidara cevap olarak döndü ise, gelecekte de olacak budur. Dünden bugüne, adalet mekanizmasına kişisel ve siyasi hesaplarla müdahale edenler mutlaka ve mutlaka kaybetmişlerdir, eğer böyle bir müdahale varsa, buna müdahil olanlar şüphesiz kaybedeceklerdir” diye konuştu.

“Zengin daha zengin, fakirse daha fakir olmuştur”

Güzeller, asgari ücrette endişelerinin artışın kısa süre içinde geçmiş aylarda olduğu gibi erimesi olduğunu dile getirdi ve şunları söyledi:

“Millet enflasyonun durmasını ve bu kısır döngünün sona ermesini istiyor. İşçi, Memur, Emekli, Çiftçi ekonomik krizin sonuçları altında yokluk ve sıkıntı çekerken, samimi ve inanılır olmayan enflasyon rakamlarının maaş artışlarında temel olarak alınması yoksullukla mücadele eden kesimler için yeni bir kayıp olarak ortaya çıkmaktadır. Türkiye’de ücretliler 2019 yılında milli gelirin yüzde 31,4’ünü alırken bu oran 2021’de yüzde 27’ye düştü. Şirketlerin milli gelirden aldığı pay ise son iki senede yüzde 42,9’dan 47’ye yükseldi. Diğer bir deyişle iktidar zenginin Robinhood'u olmuştur. Bu fakirden akıp zengine vermektedir. Zengin daha zengin, fakirse daha fakir olmuştur.”

Yapılan artışlarda milli gelirin paylaşımındaki dengesizlik mutlaka giderilmesi gerektiğini vurgulayan Güzeller, “Emekliler son dönemde yapılan maaş artışlarında ile hep kaybedenler olmuştur. Emeklilere yapılacak artışta emeklilerin kadro dereceleri ve aldıkları emekli maaşının geçmiş yıllardaki dengeye getirilmesi milletin beklentisidir” ifadelerini kullandı.“Seçimden seçime hatırlanan çiftçi mağdur ediliyor”
Güzeller, iktidarın çiftçiye ‘ne ekersen alacağız’ vaadini hatırlatarak, “Üretti ya elinde kaldı ya da zararına sattı. Çiftçi üretim maliyetlerinden dolayı mağdur, Zarar eden çiftçi topraktan ve üretimden uzaklaştı. İcra dosyaları, icra takipleri ve borçlarını ödeyemeyen köylü, sahipsiz. Yandaş şirketlere destek olarak vergi borcu silinirken. Seçimden seçime hatırlanan çiftçi ise mağdur edilmektedir. Buğday, fasulye, nohut, mercimek gibi birçok ürün ithal ediliyor. Yurt dışında toprak kiralanıyor. Anadolu toprağı hozan ve köylü mahzun. Köylü üretmeden, şehirli doyamaz. Ülkede üretim olmayınca, ürünler ithal olunca etiketler yangın yeri Bir zamanlar bu ülke tarımda kendi kendine yetmesi ile öğünürdü” açıklamasını yaptı.

Saadet Parti Fikret Güzeller Robinhood benzetme