Saadet Partili Kılıç'tan 'KPSS' çıkışı: "Türkiye sistem kriziyle karşı karşıyadır"

TAKİP ET

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, 'Türkiye sistem kriziyle karşı karşıyadır' dedi.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, gündem ile ilgili açıklamalarda bulundu. Hem iptal edilen KPSS sınavına hem de enflasyona dikkat çeken Kılıç, Türkiye’nin sistem krizi ile karşı karşıya olduğunu vurguladı. Kılıç bunun yanı sıra, sınavın iptal edilmesinin doğru olduğunu dile getirerek, ‘KPSS’de ortaya çıkan skandal münferit bir olay mı yoksa ÖSYM’nin düzenlediği sınavlarda başka sorunlar da bulunmakta mı?’ sorusunu yöneltti.
“Önemli olan testi kırılmadan önlem almak”
Bugün geldiğimiz nokta itibari ile Türkiye bir sistem krizi yaşandığının altını çizen Kılıç, “Hayatın her alanında, insanımızı etkileyen her konuda ülkemizde işlerin adeta çivisi çıkmıştır. Bakınız bunun en son örneğini gençlerimizin aylarını verdiği, uykularından, ailelerinden, dinlenmekten feragat ederek hazırlandıkları KPSS’de gördük. Gençlerimizin umudunun yerini karamsarlık, atama heyecanının yerini ise sınav stresi aldı. Elbette şaibeli bir sınavın iptal edilmesi gerekiyordu fakat asıl olan testi kırılmadan önlem alabilmektir” diye konuştu.
“Tek adam sistemi sorun üretmekte”
Kılıç, son dönemde yapılan sınavların yetkili merciler tarafından incelenmesi elzem olduğunun altını çizerek, “Bu noktada ciddiyet ve titizlikle araştırma yapılmalıdır. Muhterem arkadaşlar bugün KPSS’de ortaya çıkan tablonun fotoğrafını sizlerle birlikte çekmek istiyorum. Çünkü bu skandal bugünün değil uzun yıllardır yürütülen yanlış politikaların ve işlemeyen sistemin sonucudur. Tek adam hakimiyetinin olduğu, istişarenin ortadan kaldırıldığı, kurumların işlevsiz hale getirildiği bu düzenin tamamen ele alınması gerekmektedir. Aksi taktirde bozuk tezgahtan doğru ürün çıkması mümkün değildir. Bunun için Türkiye’de çok hızlı bir zihniyet değişimine gitmemiz gerekiyor. Atamalarda ehliyet ve liyakatin esas alındığı, torpil, adam kayırma ve iltimasın ortadan kaldırıldığı bir sistem inşa etmediğimiz süreci ülkemizin geleceği ipotek altında olmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.
“Dert bir değil bin”
‘Ülkemizde derdimiz ne yazık ki bir değil bin; elimizi nereye atsak problem, sıkıntı, keder, tasa var’ diyerek sözlerini sürdüren Kılıç, “Siftah yapamadan dükkan kapatan, pandemiden dolayı iflas eden esnafımız var. Gelecek hayalini yurtdışında yaşamak üzere kuran gençlerimiz var! Başını yastığa koyduğunda ay sonu nasıl gelecek diye uyuyamayan milyonlarca kardeşimiz var. Geçim sıkıntısının bunalımıyla intihar edenler var. Daha küçücük yaşta en büyük hayali, babasının borçlarını ödeyebilmesi olan çocuklarımız var. Çocuğunun istediğini alamadığı için evine geç giden anne babalar var.  Bir gece ansızın ne olduğunu anlayamadan görevinden ihraç edilenler var. Bunca var arasında üzülerek ifade ediyorum: Adalet yok, kalkınma yok, refah yok, adil paylaşım yok” açıklamasını yaptı.
“Enflasyon rakamları alarm veriyor”
Kılıç, Temmuz ayı enflasyon rakamları açıklandığını hatırlatarak, “TÜFE yüzde 79’ları gördü tabi burada dikkatinizi çekerim bu rakamlar TÜİK’in rakamları, bağımsız araştırma grupları enflasyon rakamlarının çok daha yüksek seviyelerde olduğunu ortaya koyuyor. Tabi ağızda telaffuz edildiği zaman bir istatistik olduğu için anlamanın kavranılmasında zorlanılan bu rakamlar insanlarımız için hayat pahalılığı, geçim sıkıntısı, mutfakta tencerenin kaynamaması manasına gelmektedir. Bundan sorumlu olan mercilerin ar edip, sorunu çözmek için adımlar atması gerekirken Ekonomiden sorumlu Bakan Sn. Nebati: Yabancı ülkenin bir bakanıyla sohbet ediyoruz. ‘Ya sizin enflasyon çok yüksek’ dedi. Ona ‘Doğru, ama bakın ben bu enflasyonla sokağa çıkıyorum. Siz yüzde 10’luk enflasyonla sokağa çıkamıyorsunuz’ dedim. Şeklinde ekranlarda açıklama yapabiliyor. Bakan’ın söylemlerinin ve rakamların bize gösterdiği çok önemli bir gerçek var: o da bu iktidarın sorun çözme kapasitesinin tamamen bittiğidir. AK Parti can çekişmektedir, en basit sorunların dahi kördüğüm olmasını aziz milletimiz hak etmemektedir” görüşünü aktardı.
“Caretta carettalara gösterdiğimiz hassasiyeti bu gemi için de göstermeliyiz”
Kılıç, artık Türkiye’nin her şeyi Dolar ve Euro gözüyle değerlendirildiğini dile getirerek, “Buradan ne kadar gelecekmiş diyerek düşünüyorlar. Herhalde oradan ciddi bir miktar gelecektir ki kabul ettiler. Ama çevre ve insan sağlığı göz önüne alındığında gerekli tedbirler alınmadan bu işlemlere girişilmesi son derece yersiz ve sakıncalı. Madem kararlı bir şekilde getiriyorlar, o zaman gerekli tedbirlerin alınması gerekiyor. Caretta carettalara gösterdiğimiz hassasiyeti bu gemi için de göstermeliyiz. Çünkü onlara da zarar verecek” dedi.