Saadet Partili Sabri Tekir; "Düzen değişmeli"

TAKİP ET

Saadet Partisi Genel Başkanvekili Prof. Dr. Sabri Tekir, ülke gündemiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Tekir, enflasyon ve ard arda gelen zamları günbdeme getirdiği açıklamasında, "İnsanımızın alın terini gasp eden düzenler mutlaka değişmelidir"  dedi. 

Batuhan KAYA/GERÇEK HABERCİ- Saadet Partisi Genel Başkanvekili Prof. Dr. Sabri Tekir, partisinin İzmir İl Başkanlığı binasında güneme dair açıklamalarda bulundu. Ülke gündemini sıkça meşgul eden yüksek enflasyon ve zamlara dikkat çeken Tekir, iktidarı ekonomi politikaları üzerinden eleştirdi. Arka arkaya uygulanan zamların sebeplerini sıralayan  Tekir, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Görev zararları çıkıyor; Kur Korumalı Mevduat gibi ucube bir uygulama çıkıyor; garanti verilen köprüler, yollar ve hastaneler çıkıyor; makam harcamaları, bol keseden dağıtılan seçim vaatleri ve israf çıkıyor. Daha da önemlisi kamu malı ve kamu parası harcamalarında 'duyarlılık' ve 'sorumluluk' noksanlığı çıkıyor karşımıza.' 'Reva mıdır diye sorulsa, yanlış mı olacaktır?'."
Açıklamasında, verilere göre asgari ücretin yine açlık sınırı altında kaldığını belirten Tekir, "Değerli arkadaşlar, şu hale bir bakar mısınız: TÜRK-İŞ’in açıkladığı son verilere göre; açlık sınırı 11 bin 658 Liraya yükseldi ve yeni asgari ücret bu sınırın çok altında kaldı. Yoksulluk sınırı ise 38 bin liraya dayandı. Hemen hemen tüm çalışanların %90’ından fazlası bu haliyle yoksulluk sınırının altında bir ücrete mahkum edilmiş durumda. Reva mıdır diye sorulsa, yanlış mı olacaktır? İşte şimdilerde milyonlarca memur ve memur emeklimizin toplu sözleşme süreci başladı. Kira fiyatları ortada, çarşı-pazarın durumu ortada! Yani, durum gayet açık ve net. Durumu vatandaşlarımızın takdirlerine bırakıyorum."
"TOPLU SÖZLEŞME GERÇEKLERE UYGUN OLMALIDIR" 
İktidar ve sendikalar arasında görüşmeleri olan toplu iş sözleşmelerine değinen Tekir, "Milyonlarca insan adına imzalayacakları toplu sözleşme bu gerçeklere uygun olmalıdır" dedi. Tekir, ek ödemelerin de gündeme gelmesi gerektiğini belirttiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 
"Saadet Partisi olarak, kira yardımı konusunun mevcut şartlar altında sözleşmede mutlaka yer alması gerektiğini düşünüyor ve bunu taraflara şimdiden teklif ediyoruz. Söz gelimi, Büyükşehirlerde 8 ila 10 bin, diğer şehirlerimizde ise 5-6 bin lira kira yardımı muhakkak verilmelidir. İstanbul’da 15 bin liranın, Ankara’da ise 10 bin liranın altında kiralık evin kalmadığını sağır sultan bile duymuştur. Memur maaşı ise ortalama 25 bin lira! Kirayı ödedikten sonra bu insanlar nasıl geçinecekler, ne yiyip ne içecekler? İktidar, olayın bu boyutuna yabancı kalmayı tercih ediyor."
"EKONOMİ TOPLUMUN BARIŞI VE HUZURUNU DA ETKİLİYOR" 
Tekir, kötüye giden ekonominin toplum üzerindeki etkisini ve iktidarın dış politikasını da değerlendirdi. Ülkedeki kimsenin kendisini güvende hissedemediğini söyleyen Tekir, sözlerine şöyle devam etti: 
"Ülkemizde yaşanan manzara ortada. Ekonomik ve siyasi istikrarın sağlanması, toplumsal huzurun en önemli şartıdır. Bu güveni telkin edecek, bu konuda gerekli tedbirleri alacak siyasi iktidarın kendisidir. Sorumluluk ona düşmektedir. Yanlış dış politika, ardından hatalı göç politikası ve üstüne bir de yanlış iç güvenlik politikaları eklenince sokaklar güvensiz hale gelmiştir. İnsanımız da endişelidir, tedirgindir. Ülkede gittikçe artan bir karamsarlık  havası oluşmaktadır. Sormak gerekiyor: Bugün ülkemizde kaç kişinin silah ruhsatı vardır? Bu ruhsatlar hangi dönemlerde verilmiştir? Daha vahim olanı ise ruhsatsız olanlarda… İktidarın elinde ülkede toplamda kaç adet ruhsatsız silah bulunduğuna dair bir çalışma, bir veri var mıdır? Veya bu konuda ne tür tedbirler alınmaktadır? Bu da bilinmemektedir. Siyaset, mafya ve uyuşturucu kelimeleri son yıllarda neden sürekli olarak aynı cümleler, aynı haberler içinde birlikte zikredilmektedir? Halkımız bunun üzerinde düşünmelidir. İktidar da gerekli tedbirleri almalıdır."
OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI
TBMM'nin olağanüstü toplantıya davet edilmesini de değerlendiren Tekir, "Saadet Partisi, Meclis Grubu başta olmak üzere, tüm kadrolarıyla her zaman ve her zeminde insanımızın derdine derman olacak çalışmaları yapmaya kararlılıkla devam edecektir! Nitekim, Saadet Partisi Grubu başta olmak üzere muhalefet Partileri tarafından, Akbelen’deki olayları görüşmek üzere TBMM’nin 8 Ağustos’ta “Olağanüstü Toplantıya” davet edilmesini bu duyarlılık çerçevesinde değerlendiriyoruz" diye konuştu. 
Yerel seçimlerle ilgili senaryolar hakkında da konuşan Tekir, "Yerel seçimlere hazırlık konusunda tüm siyasi partiler kendi çalışmalarını prensiplerine göre yürütür. Buna göre de bir anlaşma sağlanabilirse ittifak oluşturmaya çalışırlar. Bu konuda henüz açıklama noktasına gelinmesi siyaseten hatalıdır" dedi.

Saadet Parti Sabri Tekir Düzen