Saadet Partisi ve Gelecek Partisi milletvekillerinden Torba Yasa değerlendirmesi: "Vatandaşa faydası olacaksa…"

TAKİP ET

Türkiye Büyük Millet Meclisi 1 Ekim tarihinde açıldığında görüşülecek olan Torba Yasa teklifine dair Gelecek Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Bilici ve Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç'tan ilk değerlendirmeler GERÇEK HABERCİ'ye geldi. Torba Yasa teklifini olumlu buldukları takdirde destekleyebileceklerini ifade eden Bilici, 'Çalışanlarımızın ve emeklilerimizin lehine olacak bir teklifte Ak Parti'ye destek oluruz' dedi.

Batuhan KAYA-GERÇEK HABERCİ-ÖZEL HABER-  Türkiye Büyük Millet Meclisi 1 Ekim tarihinde açıldığında görüşülmesi beklenen ve içerisinde EYT mağdurları, emekliler, memurlar, taşeron işçileri ve mağduriyet yaşayan birçok kesimi ilgilendiren kanunlar olacak Torba Yasa için Gelecek Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Bilici ve Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç’tan ilk değerlendirmeler geldi. Torba Yasa’nın özellikle emekliler ve çalışanlar için tatmin edici olduğu takdirde Ak Parti’ye destek vereceklerini ifade eden Gelecek Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Bilici, “Çalışanlarımız ve emeklilerimiz için olumlu bir teklif gelirse reddetmeyiz” ifadelerini kullandı.


“Emekliye zam teklifi gelmez” 
Meclis açıldığında emeklilere zam teklifi gelmesini olası görmediğini belirten Bilici, “Keşke gelse ama gelmeyecek. Meclis kapanmadan önce memurlara verilen 8 bin 777 TL’lik seyyanen zammın emeklilere de verilmesi için önerge verdik, ekstra olarak grubum adına da bu konuyla alakalı bir konuşma gerçekleştirdim. Ak Partili milletvekilleri tarafından önergemiz reddedildi, kanun teklifi verdik ve teklifimiz şu an mecliste bekliyor” diye konuştu.
“Tatmin edici bir teklifi kabul ederiz”
Özellikle emekliler ve çalışanlar için gelecek tatmin edici bir teklifi kabul edeceklerini söyleyen Bilici, “Çalışanlarımız ve emeklilerimiz için olumlu bir teklif gelirse reddetmeyiz. Özellikle emeklilerimizin mağduriyetini görüyoruz ve bu konuda mücadelemizi de veriyoruz. Bu konularda tatmin edici bir teklif, en azından açlık sınırının üstünde bir seyyanen zam teklifini kabul ederiz. Gelecek Partisi olarak bu konuda bir görüşme gerçekleştirmiş değiliz ancak dediğim gibi, çalışanlarımızın ve emeklilerimizin lehine olacak bir teklifte Ak Parti’ye destek oluruz” dedi.

"AKP torbanın içine ne varsa dolduruyor"
Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, Torba Yasa’yı desteklemediklerini çünkü AK Parti’nin Torba Yasa’da çıkmasını istedikleri maddeleri başka maddelerle kamufle ederek meclise getirdiğini söyleyerek şöyle konuştu:
“Biz Torba yasalara taraf değiliz, AKP bir Torba Yasa getiriyor ve içine ne varsa dolduruyor. Biz böyle bir Torba Yasa’yı kabul etmeyiz, AKP’ye destek olmak gibi bir niyetimiz yok. Tabi, Torba Yasa’nın muhteviyatını görmemiz gerekiyor, eğer bizlere uygunsa ve vatandaşlarımıza faydalı olacaksa kabul ederiz. İktidar partisi bir Torba Yasa teklifi getiriyor diye direkt reddedecek ya da direkt kabul edecek değiliz, önce değerlendirmemiz gerekiyor.”

Saadet Partisi Gelecek Partisi Torba Yasa