SAĞLIK ÇALIŞANLARI YABANCI HASTALAR İÇİN İNGİLİZCE ÖĞRENİYOR…

TAKİP ET

İngilizce Dil Eğitimi Sertifikaları Törenle Verildi…

Geçtiğimiz yıl Sağlık Bakanlığına bağlı İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, bünyesindeki sağlık tesislerinde görev yapan sağlık personelinin, yabancı hastalarla iyi bir iletişim kurabilmeleri amacıyla İzmir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile “İngilizce Dil Eğitimi” projesini başlatmıştı.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı S.B.Ü. Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma hastanesinde Kasım 2018 tarihinde başlayan ve İzmir Halk Eğitim Müdürlüğüne bağlı eğitmenlerin görev aldığı 120 saatlik kurs sonunda, hastane çalışanlarından oluşan 15 katılımcı “A1 Seviyesi İngilizce Dil Eğitimi “sertifikası almaya hak kazandı.

Hastane konferans salonunda gerçekleşen sertifika törenine Sağlık Hizmetleri İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkan Yardımcıları; Uzm. Dr. Gökhan Eyüpoğlu, Uzm. Fizyoterapist Sevcan Ekizler Güney, Konak Halk Eğitim Müdürü Yasin Öztürk, Başhekim Eğt. Gör. Uzm. Dr. Enver Yalnız, hastane idarecileri ve kursiyerler katıldı.

“Benzeri Dil Eğitimlerimiz Devam Edecek.”

Sağlık turizmi açısından önemli bir bölge olan İzmir’ in, bu alanda olanaklarını genişletmeyi amaçladıklarını ifade eden Sağlık Hizmetleri İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Gökhan Eyüpoğlu : “ İzmir bir dünya şehridir. Sağlık Bakanlığı ve  İzmir İl Sağlık Müdürlüğü olarak dünya şehrine yakışır sağlık hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Örneğin şehir hastaneleri gibi, hastanelerimizi ve hastane içi servislerimizi planlarken dünya standartlarını baz alıyoruz ancak en önemli yatırımımızı insana yapmamız gerektiğinin farkındayız. Sağlık hizmeti sunan hekim ve sağlık çalışanlarımızın dünya standartlarında hizmet sunması ve aynı zamanda ilimizde sağlık turizmi hastalarının sayısının artması için ücretsiz yabancı dil eğitim kursları açtık. Bu eğitim için bize eğitmen desteği veren Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne tekrar teşekkür ederim. Asıl teşekkürüm ise zamanını ve emeğini vererek kursu tamamlayan kursiyerlerimizedir. İleri dönemlerde de benzeri dil eğitimlerimiz devam edecek.” dedi

Mesai saatleri dışındaki zamanlarını, yabancı dil eğitimine ayıran hastane çalışanlarının gösterdikleri istek ve gayretin çok anlamlı olduğunu ifade eden Başhekim Eğt. Gör. Uzm. Dr. Enver Yalnız ise şöyle konuştu : “ İlimizde sağlık turizmini geliştirme kapsamındaki çalışmalar giderek hız kazanmakta. Sağlık personeline yönelik yabancı dil eğitim hizmeti sunmak da bu çalışmalardan biri. Bu projeye katkılarından dolayı İzmir İl Sağlık Müdürlüğüne, İzmir Halk Eğitim Müdürlüğüne, hastanemizdeki kursta görev alan eğitmenimize teşekkür ediyor, 120 saatlik kursu başarıyla tamamlayan kursiyerleri kutluyorum.” dedi