Sağlık Habercileri Fotoğraf Sergisinde Buluştu

TAKİP ET

​Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu İletişim Daire Başkanlığı koordinatörlüğünde, İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nce 17-18 Mayıs 2017 tarihleri arasında düzenlenen 'Sağlık ve Medya İletişimi Sempozyumu' içerisinde gerçekleştirilen 'Sağlık Haberciliğinde Bende Varım' temalı fotoğraf sergisi katılımcıların beğenisine sunuldu.

İzmir Kuzey KHB Genel Sekreterliği’ne bağlı Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Doç. Dr. Nazif Erkan Konferans Salonu Fuaye Alanı’nda düzenlenen kokteyl ile açılışı yapılan Sağlık Haberciliği Fotoğraf Sergisi, Sempozyuma 81 ilden katılan KHB Basın ve İletişim Birim Sorumluları, Sağlık Tesisleri Basın Temsilcileri ile tüm yerel ve ulusal Basın Mensuplarının katılımları ile gerçekleştirildi.

Sağlık Haberciliğinde Bende Varım Dediler…

İzmir Kuzey KHB Genel Sekreterliği Basın ve İletişim Birim Sorumlusu Uzman Sercan Dereboylu “ TKHK İletişim Daire Başkanlığımızın koordinatörlüğünde Sağlık ve Medya İletişimi Sempozyumunu yapmaya karar verdiğimizde öncelikle Türkiye’nin dört bir yanından farklı çalışma alanlarında, farklı koşullarda çalışan Sağlık ve Medya (Basın) çalışanlarını bir araya getirmeyi amaçladık. Herkesin kendi yaşadığı bu ortamı ve koşulları anlatmasının en güzel yolunun da görsel anlatımla yani fotoğrafla daha iyi olacağını düşündük ve tüm arkadaşlardan kendi çektikleri fotoğrafları belirli standartlar çerçevesinde bize göndermelerini istedik. Sağolsun hem basın çalışanı arkadaşlarımız, hem Kamu Hastanelerimizdeki Basın ve İletişim birimlerinde çalışan arkadaşlarımız konuya büyük ilgi duydular ve bize fotoğraflarını gönderdiler. Hatta bu fotoğraflar arasında Sağlık Haberciliği alanında basında oldukça geniş yer almış haberlerin fotoğraflarının da olması oldukça ilgi çekiciydi.

Böylelikle iki gün süren bu Sempozyum boyunca bilgi birikimlerimizi paylaşılırken fotoğraf sergisi ile hem keyifli anlar yaşadık hem birbirimizi daha iyi anladık. Aynı zamanda bu güzel karelerle biz Basın ve İletişim Birimi çalışanları olarak büyük bir aile olduğumuzu gösterirken “Sağlık Haberciliğinde Biz de Varız” dedik. İnşallah fotoğraf sergimizi önümüzdeki yıllarda da düzenleyerek geleneksel hale getirebiliriz. Böyle bir sergiyi organize etmemizde Türkiye’nin dört bir yanından bizlerle fotoğraflarını paylaşarak destek veren arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Elinize Yüreğinize Sağlık...” dedi.

Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi Doç. Dr. Nazif Erkan Konferans Salonu’nda bir çok sempozyum ve kongre gerçekleştirdiklerini ifade eden İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu “Sağlık ve Medya İletişimi Sempozyumu ile örtüşen Fotoğraf Sergisini de bu salonumuzun fuaye alanında sergilemekten mutluluk duyduk. Sağlığın farklı alanlarında farklı kareleri bir arada görmemizi sağlayan bu Sergi bizlere bir çok duyguyu bir arada yaşattı. Fotoğraf sergimiz Çiğli BEH’nde bir süre sergilendikten sonra Konak’da bulunan Tarihi Genel Sekreterlik Binamızda sergilemeye devam edeceğiz. Böylece daha çok kişinin görmesini sağlamış olacağız. Genel Sekreterliğimiz Basın ve İletişim Biriminin organizasyonuyla gerçekleşen fotoğraf sergisine katılan tüm Medya ve Sağlık Sektörü çalışanı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Emeğinize Sağlık.” dedi.

Sağlık ve Medya İletişimi Sempozyumu boyunca Sağlık Haberciliği ile ilgili konularda fotoğrafların sergilendiği fuaye alanı büyük ilgi gördü. Katılımcıların oylarıyla birinci olarak belirlenen 18 numaralı fotoğrafın sahibi Çiğli BEH Basın Temsilcisi Ceyhan Molla teşekkür belgesini TKHK Destek ve İdari Hizmetler Kurum Başkan Yardımcısı Dr. Sabri Medişoğlu’nun elinden aldı. 8 Numaralı fotoğraf ile Kocaeli Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi İletişim Asistanı Gülşah Şayin Taştan'ın çekmiş olduğu fotoğrafla katılan ve ikinciliği hakeden Kocaeli KHB Basın Sorumlusu Merziye Portakal Kasap’ın teşekkür belgesini ise TKHK Şehir Hastaneleri Kurum Başkan Yardımcısı Op. Dr. Ahmet İdris Çakır takdim etti. 28 numaralı fotoğraf ile Ağrı DH Başhekim Yard. Diyaliz Hekimi Dr. Cafer Akdemir'in çekmiş olduğu fotoğrafla katılan ve üçüncülüğü hakeden Ağrı Basın sorumlusu Volkan Şengül'e teşekkür belgesini İzmir Kuzey KHB Genel Sekreteri Doç. Dr. Ahmet Emin Erbaycu verdi.

sağlık haberci khb hastane