'Sağlıklı Nesiller Şenliği' Güzelyalı Parkındaydı

TAKİP ET

İzmir'in Güzelyalı Semti Fuat Cebesoy Parkı'nda semt sakinlerine ''Sağlıklı Nesiller Şenliği'' projesi kapsamında diş taraması yapıldı.

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Alsancak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi çalışanları tarafından diş sağlığını korumaya yönelik bilgilerin verildiği Diş Tarama Programı 2 mobil diş muayene aracı ve 1 gezici diş muayene otobüsünde gerçekleşti.



Alsancak ADSM Yöneticisi ve Başhekimi Dt. Diler Yaşar, Başhekim Yrd. Dt. Handan Hakerler, İdari Mali İşler Md. Yrd. ve Proje Koordinatörü Murat Yaman, 4 Diş Hekimi, 2 Sağlık Teknisyeni, 1 Tıbbi Sekreter, 1 Temizlik Personeli ile gerçekleştirilen proje saat 11.30’da başlayıp 16.30’da son buldu. Çocuk ve erişkin hastalara diş taraması ve diş sağlığını koruma yöntemleri ile ilgili bilgi verilerek muayene edildi. Güzelyalı parkında yapılan projeye semt sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Yaşlılar, engelliler, çocuklu bayanlar ve okul öğrencileri ile “Sağlıklı Nesiller Projesi” eğitici, faydalı bilgiler, sohbet ve eğlenceli dinletilerle şenlik havasında geçti. Hastaneye ulaşım güçlüğü çeken engelli ve yaşlı semt sakinleri böyle bir hizmetin kendilerine götürülmesinin bir ilk olduğunu, kendilerini de düşünen kurumların varlığını gördükçe çok mutlu olduklarını ve teşekkürlerini dile getirdiler.



“Sağlıklı Nesiller Projesi‘’ ile halkla bir araya geldiklerini ve onların diş sorunlarına çözümler getirmeye çalıştıklarını ifade eden Alsancak ADSM Yöneticisi Dt. Diler Yaşar “Hastanemize gelmekte ulaşım sorunu yaşayan engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın hizmeti kendilerine götürdüğümüz projelerimizden bir tanesini daha gerçekleştirmiş olduk. 7’den 70’e bütün vatandaşlarımızın bu projeye dahil olması bizim ne kadar doğru işler yaptığımızın göstergesi olmuştur’’ dedi.



Güzelyalı Fuat Cebesoy Parkı’nda düzenlenen “Sağlıklı Nesiller Şenliği’’ sonunda semt sakinlerine diş fırçası ve diş macunu hediye edilerek Sağlıklı Dişler Sağlıklı Gülüşler için teşvik edildi.