Sahibinden 2.el satılık TOGG ilanı verildi...TOGG ilanı için RTÜK'ten inceleme başlatıldı

TAKİP ET

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG ilk sahiplerine teslim edilmeye devam ederken sahibinden satılık 2. el TOGG ilanı yayımlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ilk yerli otomobili alan kişiler olurken ardından bakanlıklara makam araçları teslim edilmeye başlanmıştı. Süreçte daha sonra TOGG üzerinden ön başvurular alınmış ve kura yolu ile yerli otomobili ilk alacak vatandaşlar belirlenmişti. Ön sipariş ekranı ile araçlarını teslim alan kişiler yollarda boy göstermeye başlarken ilk sahibinden satılık TOGG ilanı da yayımlandı. 

İLK TOGG'LAR YOLLARDA! KAÇ KİŞİYE ARAÇ TESLİMİ YAPILDI?

Türkiye'nin yerli otomobili TOGG için ikinci el ilanı yayımlandı. TOGG tarafından web sitesi üzerinden alınan ön başvuru sürecine katılan ve kurada adı çıkarak araba sahibi olmaya hak kazanan bir vatandaş aracını satışa çıkardı. 

Hatırlanacağı üzere TOGG tarafından ön sipariş kabul edilmiş, ön sipariş sürecine katılan 177 bin 467 kişi, noter huzurunda yapılan dijital çekilişe katılarak TOGG sahibi olmak için birbirleri ile yarışmıştı. Bu liste içerisinde yer alan her bir kişiye ön sipariş numarası verilmiş, bu numaralar üzerinden yapılan kura çekiminde 20 bin kişi araç sahibi olmaya hak kazanmıştı. 

İKİNCİ EL TOGG FİYATI NE KADAR, 2.EL TOGG ARAÇ SATIŞI İÇİN KAÇ TL İSTENDİ?

Ankara'da yerli otomobil TOGG sahibi olmaya hak kazanan bir kişi henüz 600 KM yaptığı aracını satışa çıkardı. TOGG T10X modeli araç için istenen satış fiyatı ise ilanda 3 milyon 500 bin TL olarak yer aldı. Takasa kapalı olarak satışa çıkan araçta 218 HP motor gücüne sahip olan TOGG için ilk tekliflerin adeta yağmur gibi yağdığı belirtildi.

Söz konusu ilandan sonra diğer TOGG sahiplerinin de benzer ilanları yayımlayıp yayımlamayacağı merak konusu olurken ikinci el TOGG fiyatı için de ilanla beraber aşağı yukarı fiyatlar ortaya çıkmış oldu. 

ŞAHİN: İNCELEME BAŞLATILDI

Yenişafak'ın haberinin ardından Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, iddiaya ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Şahin şunları kaydetti:

"KESK Konfederasyonu'na bağlı Haber Sen Şube Başkanı Sadık Canyurt isimli çalışanımızın yerli ve milli gururumuz TOGG üzerinden akıl almaz bir fiyat manipülasyonuna giriştiği yönündeki haberler üzerine konu ile ilgili inceleme başlatılmıştır."