Şahin; "6 Oku kimse içimden silemez"

TAKİP ET

Altılı Masa'nın yerel seçim sürecinde ittifak yapmaması ihtimali sonrası gözler eski CHPlilere ve Mustafa Sarıgül'e bağlılığıyla bilinen Türkiye  Değişim Hareketi üyelerine çevrildi. Bunlardan en önemlisi ise  geçtiğimiz yerel seçim süreci ve sonrası yaşananlarla siyasi kaosun başkenti olan Menemen'i 3 dönem yönetmiş Tahir Şahin.

Begüm Burçak GÜNAY/GERÇEK HABERCİ-ÖZEL HABER- Yerel seçim süreci yaklaştıkça siyaset kulisleri hareketlenmeye başladı. Altılı Masa'nın çatırdamasının ardından gözler CHP'ye çevrildi. TDH Genel Başkanı Mustafa Sarıgül'ün CHP Milletvekili seçilmesi ve eski partisi CHP'ye dahil olmasının ardından Sarıgülle yol yürüyen isimler de CHP'ye geri döndü.  Bir dönem TDH Balıkesir İl Başkanlığı görevini yürütmüş ve şu an CHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Ahmet Akın'ın adı ise kulislerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçiyor. Hal böyle olunca de gözler diğer eski TDH'lılara çevrildi. Bu isimlerden en önemlileri arasında yer alan 2004-2019 yılları arasında 3 dönem CHP'den Menemen Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Tahir Şahin' sessizliğini GERÇEK HABERCİ'ye bozdu. 


CHP'den ayrılmadığını attırıldığının altını çizen Menemen Belediye eski Başkanı Tahir Şahin; "Ben CHP'ye gönülden bağlıyım. Partimden istifa etmedim, çeşitli bahanelerle attırıldım. Partime dönmeyi kendime hak ve adalet olarak görüyorum. Dönüşümün kimseye zarar vermeyeceğini düşünüyorum. Partili olduğum ve sevdiğim için dönmek istiyorum. Altı oku kimse içimden silemez" dedi.


Partimi mahkemelerde tartıştırmadım
Partiden atılmasının haksız bir karar olduğunu de ileri süren Şahin; Geri dönmek için yürütmeyi durdurmak adına mahkemeye gitmedi. Gitsem döneceğimi bildiğim halde partimi mahkemelerde tartıştırmadım. Günün birinde hakkımın verilerek partime döneceğime inanıyorum" diye konuştu. 


Akın dahil 4-5 Gebel Başkan yardımcısı ile görüştüm
Siyaset kulislerinde konuşulan "CHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ile görüştü" iddialarını da cevaplayan Tahir Şahin şunları ifade etti;
"Bu konuda sadece CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ile tek görüşmedim. Onun dışında 4-5 Genel Başkan Yardımcısı ile de görüştüm. Ülkemin içinde olduğu süreçten dolayı CHP safklarında mücadele etmek istiyorum. Günün birinde partime döneceğime inanıyorum."

Tahir Şahin altılı masa CHP 6 Ok