SALAHADDİN HÜNÜ GÜVEN TAZELEDİ

TAKİP ET

S.S. 16. Bölge (İzmir) Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği'nin 2017 yılı, 47. Olağan Seçimli Genel kurulu Birlik Toplantı Salonun da yapıldı. Genel Kurula Birliğe bağlı 49 Kredi ve Kefalet Kooperatifinden 151 delege katıldı.

 Birlik Toplantı Salonunda yapılan Genel Kurulun, Divan Başkanlığını İzmir Kooperatifi  Delegesi Ahmet Dere yaparken, üyeliklerini Hayrullah Şahin (Bayraklı) ile İsmet Erak (Urla) yaptı.Genel Kurula, başta Ticaret İl Müdürü Şahin Ersü, Halkbank 1.ve 2. Bölge Koordinatörlüğü ile Halk Bank Şube Müdürleri, Oda Başkanları ve Birlik delegeleri katıldı.

EN UYGUN FAİZLİ KREDİ ESNAF VE SANATKARA VERİLİYOR…

Genel kurulda bir konuşma yapan TESKOMB Genel Başkan Vekili  ve 16. Bölge Birliği Başkanı Salahaddin Hünü, En uygun faizli kredi esnaf ve sanatkarlara veriliyor, Esnaf ve Sanatkarların Kooperatiflerimiz kefaletiyle T. Halk Bankasından kullandıkları kredilerin faizi  şu an da yıllık % 5.0(yüzde beş) olarak uygulanıyor.  Vadesi bir yıla kadar olanlara ise yıllık % 4.0(yüzde dört) faiz uygulanıyor.dedi.  Kooperatif ortaklarımızın eline daha fazla para geçmesini sağlamak amacı ile de kesintiler asgari seviyeye indirildiğinin altını çizen Hünü; Merkez Birliğimizin kredi faiz oranlarındaki düşüşe paralel olarak kullandırılan kredilerden yapılan kesintilerinde asgariye indirilmesini teminen, Kredilerde yapılan kesintilerle ilgili olarak yapılan düzenlemelerle komisyon oranları düşürülmüştür. dedi.

ESNAFA 200.000 TL’ye KADAR KREDİ VERİLİYOR…

Kredi üst limitleri 200.000.-TL ye çıkartılmış 1. ve 2.  grup Kooperatifler 200.000.-TL 3. ve 4. grup Kooperatifler 150.000.-TL 5. ve 6. grup Kooperatifler 125.000.-TL 7 nci grup Kooperatifler ise 100.000.-TL ye kadar kredi kullandırımında bulunmuşlardır. 31.12.2017 tarihi itibariyle Birliğimize bağlı 49 Kooperatiften 36 Kooperatif 1. ve 2. grup , 11 Kooperatif 3. ve 4. grup 1 Kooperatif   inci grup , 1 kooperatif ise 7 nci grupta yer almıştır.

31.12.2017 tarihi itibariyle Birliğimize bağlı 49 Kooperatifin kullandırmış olduğu toplam kredi miktarı 1.545.697.090.-TL , toplam plasman tutarı ise 1.564.050.000.-TL olmuştur.

YAPILANDIRMA İLE ORTAKLARIMIZ NEFES ALDI…

 Hünü Konuşmasında; Merkez Birliğince 07.Ağustos.2017 tarih ve 2017/07 nolu genelge ile 31.Temmuz.2017 tarihinden önce kooperatif takibine intikal eden ortak borçlarına yapılandırılma getirilmiş 29.Eylül.2017 tarihine kadar kooperatiflere başvuruda bulunan ve kredi borcu takibe intikal eden ortaklara genelge hükümleri doğrultusunda yapılandırmalar yapılmış ve bu sayede zor durumdaki esnaf ve sanatkarlarımız bir nebze olsun nefes alma imkanına kavuşmuştur. Taksitlendirme yapan ortaklarımızdan ricamız taksitlerini zamanında ödemeleridir. Çünkü iki taksit üst üste ödenmediği takdirde yapılandırma iptal edilecektir. Dedi.

BİRLİĞİMİZE BAĞLI KOOPERATİFLER GENEL KURULLARINI 3 YILDA BİR YAPACAK…

1163 sayılı kanunun 45 inci maddesinde yapılan ve 01.Temmuz.2017 tarih ve 20131 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Kanun değişikliği ile buna uygun Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca müştereken hazırlanan“ Kooperatifler ve Üst Kuruluşlarının Olağan Genel Kurul Toplantılarının Birleştirilerek yapılması hakkında Tebliğ” 31.Ekim.2017 tarih ve 30226 sayılı Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiği, buna göre Kooperatiflerin ve üst kuruluşlarının Olağan Genel Kurul toplantısının üç hesap dönemini kapsayacak şekilde erteleyip birleştirmek suretiyle yapılabileceği hükme bağlanmış Birliğe bağlı 49 kooperatifte 2018 , 2019 ve 2020 yılları olağan genel kurul toplantılarının birleştirilerek 2021 yılında yapılması konusunda oybirliği ile kararlar alınmış yine tüm kooperatiflerde Yönetim ve Denetim kurulu ile Üst Birlik Temsilcileri 3 yıl süreyle seçilmişlerdir.

 ESNAF VE SANATKALARIN 2018 YILI BEKLENTİLERİ

Hünü Konuşmasının son bölümünde; Dünyanın birçok ülkesinde ekonominin dinamiği olarak kabul edilen esnaf ve sanatkarlar ile küçük işletmeler için sorunlarının tespiti ile ihtiyaçlarına yönelik olarak stratejiler geliştirilmekte ve ayakta kalmaları için yeni yeni koruma önlemleri alınmaktadır. Bu kapsamda öncelikle kredi ve finansman şartlarının iyileştirilmesi, vergi ve diğer yükümlülüklerin azaltılması, girişimciliğin geliştirilmesi, altyapı kümeleşme ve ortaklık faaliyetlerinin desteklenmesi, kooperatiflerimize ve üst kuruluşlarımıza bu faaliyetlerin içerisinde daha çok yer verilmesi, böylece kesimimiz üzerindeki olumsuz etkilerin belirlenen öncelikler ve bu kapsamda öngörülen tedbirlerle azalacağını düşünüyoruz.2018 yılının ülke ekonomisi açısından zor bir yıl olmamasını diliyoruz.Bu konuda başta hükümetimiz ve üst kuruluşumuzun duyarlı olacaklarını ve gerekli önlemleri alacaklarına inanıyoruz. dedi

HÜKÜMETİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ;

Birlik Başkanı Salahaddin Hünü;  Esnaf ve sanatkarlar vefalı insanlardır. Kendilerine hizmet edenleri asla unutmazlar. Hükümetimize şükranlarımızı sunuyorum. Her zaman esnafımızın yanlarında oldular. Beklentilerimizden daha fazlasını verdiler. Huzurlarınızda hükümetimize bir kez daha teşekkür ediyorum diyerek konuşmasını bitirdi..

BİRLİK BAŞKANI HÜNÜ,  GÜVEN TAZELEDİ

Seçimli Genel Kurulda İzmir Birliğinin 2017 yılı yönetim ve denetim kurulu faaliyetleri ile gelir gider hesapları ve 2018,2019 ve  2020 yılları tahmini bütçeleri  de oy birliği ile kabul edildi. Birliğe bağlı 49 kooperatife ait 151 delegenin yer aldığı ve tek liste ile gidilen seçimlerde, Birlik Başkanı Salahaddin Hünü  açık oylama ve oy birliği ile Güven Tazeledi. 3(üç) yıl için seçilen, İzmir Birliğinin yeni yönetimi: 1- Salahaddin Hünü (İzmir ESKKK), 2- Ahmet Koreli (Gültepe), 3- Zeki Özgüler (Karşıyaka) 4- Hasan Kırmacı (Narlıdere), 5- Vahdettin Akdeniz(Menderes) 6-A. Rüştü Çelikgil (Seferihisar) 7- Melih Çakırca (Ayvalık) 8- Latif Pazarcı (Torbalı) 9- Mehmet Argun (Yeşilyurt),  10- Turgut Usluca (Ödemiş) 11- Erdoğan Nazcan (Eskiizmir)'dan oluşurken,  Denetim Kurulu üyeliklerinde ise 1- Temel Küçük(Kemalpaşa), 2-  Salih Zeki Koç (Dikili), 3- Sabri Kurt (Menemen) yer aldı.