Sarıkaya, "AK Parti Türkiye'si vasatların Türkiye'si oldu"

TAKİP ET

Gazeteci Adem Sarıkaya, 'AK Parti Türkiye'si vasatların Türkiye'si oldu' diye konuştu.

GERÇEK HABERCİ-Turuncu TV’de yayınlanan Gerçek Haberci ile Gündem Programı’nda Gazeteci Adem Nakçı ve Gazeteci Adem Sarıkaya gündemi değerlendirdi. Gazeteci Sarıkaya, “AK Parti nerede kalitesiz yetersiz insan varsa sistemde baş tacı yaptı. AK Parti Türkiye’si vasatların Türkiye’si oldu. Bunun bir denetimi olmalı” dedi. Nakçı ve Sarıkaya ayrıca Kılıçdaroğlu’nun İzmir programını değerlendirdi.
“CHP İzmir’de eski heyecanı görmüyorum”
Kılıçdaroğlu’nun organizasyonu başarısız olduğunu vurgulayan Sarıkaya, “Geldi hızlı bir İzmir turu oldu, gençlerle muhtarlarla STK’lerle buluşuldu. Ben CHP İzmir’de eski heyecanı görmüyorum. İş dünyasının CHP’ye yakınlaşması var şu sıralarda. Konyalılar yemek veriyor Mardinliler katılıyor. Ben anlamadım, toplu şekilde katılanlar topluca mı ayrılacaklar” ifadelerini kullandı.
Nakçı, “İnce eleyip sık dokumamışlar”
Nakçı ise İzmir gündemini günledir meşgul eden çiftçi buluşmasına dikkat çekerek, “Bazılarına haddinden fazla paye verdiğin zaman onlar kendilerini ön plana çıkartmaya çalışırlar. Mesela Torbalı’da ilk vukuat, ben olsam istifasını isterim. İnce eleyip sık dokumamışlar. Öyle bir yerden yakalandı ki vatandaş da inanmadı. Vatandaşlar inansa vekiller il başkanı bakanlık konuşmaz. Bakanlığın hiç sıkılmadan utanmadan yaptığı açıklamalar da var. Şu yardımı verdim diyorlar; ama vergi borçları silinen iş adamları var. KDV düşsün ekonomi canlansın dediler. KDV’ler düştü, ekonomi canlandı mı? Şu anda asgari ücrete zam konuşuluyor. Türkiye’de asgari ücretle çalışanlar çoğunlukta. Asgari ücretten vergiyi düşürdük diyorlar; ama yükselince dertleri SGK’dan prim toplamak” açıklamasını yaptı.
Nakçı, Ödemiş’e Tire’ye gidilirken yakınında Selçuk’a neden gidilmediği sorusunu sorarak, “Filiz Sengel Ceritoğlu çok iyi tarım köyü kurduysa neden gitmediler? Biz oraya gittik 3 tane sera var. Bina var depo var geri kalan da alan. AR-GE çalışması gibi olmuş. Kendi genel başkanı ciddiye almamış. Sen burada tarım için çalıştığını söylüyorsun öte yandan tarım arazilerine imar izni veriyorsun” diye konuştu.
Sarıkaya, “AK Parti kendi yarattığı canavarın esiri oldu”
AK Parti gittiği taktide bir daha gelemeyeceğinin altını çizen Sarıkaya, “Çünkü parti dağılacak. İçlerinde düşünenler var; ama parti dağılma sürecinin önüne geçemezler. Çünkü AK Parti kazanmaya, CHP ise kaybedip mücadele endeksli bir parti. AK Partili arkadaşlarda vicdansızlık var, bu Türkiye’de yaşayıp her şey iyi demek vicdansızlıktır. Yeni yasadan bahsediyoruz. Sosyal medyada bir şey yazacaksın duyarlı bir AK Partili arkadaş şikâyet edecek ve hapistesin. Doğruyu kim belirleyecek? Süleyman Soylu’nun doğrusu mu olacak?” görüşünü aktardı.
Sarıkaya, mültecilerin kaçak girmesi ile ilgili bilinçli bir durum olduğunu söyleyerek, “Bu bilinçli durum nereye gidiyor? Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetenlerin mültecilerle ilgili nasıl bir amaçları var? Bize bu mültecileri dayatanların ne gibi planları var bekleyip göreceğiz. AK Parti bu sistemi düzeltemez, kendi yarattığı canavarın esiri olmuş durumda” dedi.