Sayılkan, Sağlık Bakanlığı'nın zam açıklamasına tepki gösterdi: "Bu uygulama ile diğer sağlık çalışanları yok sayıldı"

TAKİP ET

İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, 'Açıklanan zam uygulaması ile diğer sağlık çalışanları yok sayıldı' dedi.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-ÖZEL HABER- İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan sadece doktorlara uygulanacak olan Sağlık Bakanı Koca’nın duyurduğu ‘2 bin 500 ile 5 bin lira arasında zam yapacağız’ açıklamalarına tepki gösterdi. Sayılkan, “Sağlık çalışanı sadece doktor demek değildir, hastanelerde çok büyük bir ekip var. Bu uygulama ile oradaki sağlık çalışanları yok sayıldı” diye konuştu.
“Sağlık çalışanlarının tamamına adaletli zam yapılmalı”
Bunun geç kalmış bir iş olduğuna dikkat çeken Sayılkan, “Bir tarafıyla da ciddi anlamda eksiklik barındırıyor. Sadece hekimler sağlık çalışanı diğerleri değilmiş gibi bir algı yaratıldı, bu kabul edilebilecek bir şey değil. Sadece hekimlere yapak adil değil, sağlık çalışanlarının tamamına adaletli bir şekilde zam yapılmalı” görüşlerini aktardı.
“Sadece hekimlere iyileştirme yapmak doğru bir tavır değil”
Sayılkan, sağlık sendikalarının kullandığı ‘Sağlık Bakanlığı bundan sonra doktor bakanlığıdır’ sözlerini hatırlatarak, “Aslında Sağlık Bakanlığı, tüm sağlık çalışanlarını kapsayan alanın bakanlığı. Sadece hekimlere iyileştirme yapmak yeterli bir hamle değildir. Diğer sağlık çalışanlarını kapsamadıkça kabul görecek bir uygulama değil. Sağlık çalışanı olarak 38 ayrı meslek grubu var. Sağlık çalışanlarına müjde olarak bir açıklama yapıyor ve 38 meslek grubu içerisinden bir tanesini kapsayan uygulamayı söylüyorsanız bu doğru bir tavır değildir” ifadelerini kullandı.