Sayılkan; "Türkiye işsiz eczacı cenneti olacak!"

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla 3 yeni eczacılık fakültesi kurulmasına ilk tepki İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan'dan geldi. Sayılkan, 3 yeni eczacılık fakültesi açılmasına ilişkin kararı 'Birkaç yıl içinde binlerce işsiz eczacıyla yüzleşeceğiz' diye değerlendirdi.

Batuhan KAYA/GERÇEK HABERCİ-ÖZEL HABER-Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmî Gazete'de yayımlanan karara göre 40 üniversite bünyesinde 52 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kuruldu. Kurulan fakülteler arasında 3 de eczacılık fakültesi var. Bu fakültelerle ilgili ilk tepki İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan’dan geldi. Sayılkan, yeni eczacılık fakültelerinin özel üniversitelere ticari gelir getirmekten başka işe yaramayacağını ifade ederek; "Yeni eczacılık fakülteleri kurulmasının yanlış olduğunu ve bu fakültelerin yıllık ücreti 200-600 bin TL arası değişen özel üniversitelere para kazandırmak için kurulduğunu ve yanlış yaptıklarını defalarca ifade ettik. Bu mesleğin ne noktaya geldiği özel üniversitelerin umurunda değil ama biz kaygı duyuyoruz. Biz 40’ıncı fakülte açıldığı günden bu yana ‘Yanlış yapıyorsunuz’ diye bağırdık ama ısrarla yeni fakülteler açılıyor. Üstelik son 10 yıldır açılan fakültelerin hiçbirinde doğru düzgün bir akademisyen kadrosu, laboratuvar ve hatta derslik bile yok!" dedi. 
“Ülkemizin bu kadar eczacıya ihtiyacı yok!”
Türkiye’nin bu kadar eczacıya ihtiyacı olmadığını ve önümüzdeki yıllarda yeni mezun eczacıların işsiz kalacağını belirten Sayılkan, “Yeni açılan fakültelerle birlikte yıllık 6-7 bin eczacılık fakültesi mezunu olacak ve bu kadar mezun için iş alanı yok. Eczane açma şartları nüfusla bağlantılı olarak yasayla kısıtlandığı için yeni mezun bir eczacı eczane açamayacak, bu hızda eczacılık fakültesi açılmaya devam edilirse de birkaç yıl içinde binlerce işsiz eczacıyla yüzleşeceğiz” diye konuştu.

Tuncay Sayılkan Türkiye işsiz eczacı İzmir Eczacılar Odası