Şehrini Geliştir Projesi'nde ödüller sahiplerini buldu: Kazanan ismin projesi Alsancak'ta şekillenecek!

TAKİP ET

'Akıllı ve Sürdürülebilir Ulaşım' temasıyla düzenlenen 'Şehrini Geliştir Projesi' girişimcilik yarışmasının kazananı Kanguru oldu.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ-İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ford Otosan ve Dünya Kaynakları Enstitüsü (WRI) Türkiye tarafından “Akıllı ve Sürdürülebilir Ulaşım” temasıyla düzenlenen “Şehrini Geliştir Projesi” girişimcilik yarışmasında ödüller sahiplerini buldu. Toplamda 55 proje öncesinde değerlendirilirken aralarından seçilen 6 projenin sunumu yapıldı. Cyboard, Devamapp, Ekip 3D, Kanguru, Küpİz ve Mayna projelerinin katıldığı projede Kanguru birinci olarak seçildi. Devamapp 6’ncı, Küpİz 5’inci, Ekid 3D 4’üncü Cyboard 3’üncü ve Mayna da 2’nci oldu.
Özuslu, “Kenti kentte yaşayanlarla değiştirmek zorundayız”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Özuslu, büyük kentlerde her geçen gün artan nüfus nedeniyle kentsel yönetim bağlamında büyük sıkıntılar yaşandığına dikkat çekerek, “Yenilikçi fikirlere oldukça ihtiyaç duyduğumuz ulaşım ve sürdürülebilirliğe hizmet etme konusunda oldukça önemlidir. Bu seneki programla ulaşımda enerji verimliliği, ulaşım- çevre, kentsel lojistik, girişim sayısını arttırılması ve iş fikirlerinin olgunlaştırılmasına yönelik gerekli desteğin sağlanmasına katkı sunulması amaçlanmaktadır. İBB olarak kentte yaşayan herkesin sokağa çıktığı andan evlerine dönene kadar ulaşım anlamında sıkıntı yaşamamaları için var gücümüz ile çalışıyoruz.  Bugün burada sunumlarını izleyeceğimiz ve Alsancak bölgesinde hayata geçirilecek potansiyel güçlü vizyon girişimlere yönelik ‘Şehrini Geliştir Girişimcilik’ yarışmacılarını fikirleri bizim ve sektör katılımları için oldukça kıymetli. Programımızın devamlılığı açısından Akıllı ve sürdürülebilir ulaşım temasının ikincisini ayağını hayata geçireceğiz. Güzel İzmir’imizin her köşesinde doğa ile uyumlu ulaşım araçlarını yaygınlaştırmaya devam edeceğiz.  Bir kenti değiştirmek istiyorsanız o kenti, o kentte yaşayan insanlarla değiştirmek zorundasınız” dedi.
Sağıroğlu, “Ulaşımın adil ve ulaşabilir olması gerekiyor”
Ford Otosan Akıllı Hareketlilik, Bağlanırlık ve Veri İş Geliştirme Lideri Talha Sağıroğlu, İzmir’in yenilikçi çözümlere yaklaşımı sebebiyle projeyi İzmir’de başlattıklarına dikkat çekerek, şunları söyledi:
“İzmir’in projeyi sahipleniyor olması haklı olduğumuzu gösterdi. Ekonomik şartlar ve şehir merkezlerinde otomobillerin azaltılması bizlere farklı alternatif yönlere götürüyor. Günümüzde uçtan uca ulaşım modelleri sağlamak için doğru ürünlerin kullanıcılarla bir araya getirilmesi gerekiyor. En büyük hedefimiz yerel yönetimlerle çözümlerin geliştirilmesi. Hareketliliğin lokal olması sebebiyle problemleri çözülebileceğine inanıyoruz. Şehir problemlerini anlamanın bu problemlere doğru çözümler getireceğine inanıyoruz Şehir sakinlerinin çözümlerini benimsemesi de önemli bir olgu. Bizim çok önem verdiğimiz husus hareketliliğin demokratikleşmesi hususudur. Ulaşımın adil ve ulaşabilir olması gerekiyor. Bu noktada biz odağımızı akıllı hareketlilik olarak belirledik. Motorlu araçlara daha az yer verimsine kadar birçok paydaş var. İnsanlara daha fazla alan bırakılması öncelikli hedeflerimizden birisi. Otomotiv şirketleri olarak akıllı hareketlilik yöntemleri ile bu değişimin içerisinde geri kalmak istemiyoruz.”
Yücetürk, “Çözümün parçası olmak isteyen herkese ulaşmayı hedefliyoruz”
Ford Türkiye İş Biriminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk ise Türkiye’de otomotiv sektöründe trendleri takip etmeden öncüsü olduklarının altını çizerek Geleceğin şehirleri ile ilgili bu projede yer alamızı ilklere borçluyuz. Trafikte geçirilen süren artması, tasarruf, sürdürülebilir gibi kavramlar noktasında çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. Ford Otosan olarak sunduğumuz ürün ve hizmetleri geleceği u günden yaratıyoruz. Biz akıllı hareketlilik ekosistemi kurarak tüm şehir sakinlerinin gelecekteki hareketlilik ihtiyaçlarından bahsediyoruz. Çözümün parçası olmak isteyen herkese ulaşmayı hedefliyoruz. Sektörümüzü dönüştürmek için bu seneye de hızlı başladık. Çevre dostu ulaşım çözümleri için kendimizi dönüştürüyoruz. Fabrikalarımız ve üretim biçimlerimiz de bu surete dönüşüyor. Hayalimiz sadece ticari araçlarımızı elektriklendirmek değil, binek araçlarda da öncü olmayı önemsiyoruz. Sadece kendi araçlarımızın dönüştürmeyi değil şehirlerin dönüştüğü bir dünya hayal ediyoruz” ifadelerini kullandı.