Selahattin Demirtaş'ın babası Tahir Demirtaş hayatını kaybetti

TAKİP ET

Cezaevinde tutuklu bulunan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın babası Tahir Demirtaş 78 yaşında, Diyarbakır'daki evinde bu sabah hayatını kaybetti.

Avukatları ve danışmanlarının verdiği bilgiye göre Selahattin Demirtaş cenaze törenine katılmayacak.

Avukatı Ramazan Demir, Selahattin Demirtaş'ın babasına veda notunu sosyal medya hesabından paylaştı.

Demirtaş notta el yazısıyla, "Merak etme baba, yüreğimiz bu hücreden büyüktür. Hakkını helal et. Nasırlı emekçi ellerinden bin defa öpüyorum. Mekanın cennet olsun" diye yazdı.

KAYNAK,X

DEM Parti, Tahir Demirtaş'ın vefatı ile ilgili bir mesaj yayımladı ve Selahattin Demirtaş'ın cenaze törenine katılmayacağını duyurdu.

Açıklamada, “Rehin tutulan Demirtaş, cenazeye katılmıyor, yasını ceazevindeki hücresinde yaşamak istediğini ve bu konuda herhangi bir talepte bulunmayacağını iletmiştir” ifadelerine yer verildi.

Selahattin Demirtaş, geçen yıl Kasım ayında kalp krizi geçirdiğinde babasını ziyaret etmek için Adalet Bakanlığı'na başvurmuş ve Diyarbakır’daki hastanede yoğun bakımında tedavi gören babasını ziyaret etmişti.

Selahattin Demirtaş, geçtiğimiz hafta Kobani Davası kapsamında yaptığı savunmada, “siyasi rehine olarak” tutulduklarını söyleyerek aynı davadan tutuklu bulunan birçok arkadaşının, cezaevindeyken yakınlarını kaybettiğini, cenazeye katılmalarına izin verilmediğini, aileleriyle birlikte yas tutma hakları dahil birçok insani haklarının ellerinden alındığını ifade etmiş, bu durumu da işkence olarak nitelemişti.

Diyarbakır Yeniköy Mezarlığı'nda Tahir Demirtaş için yapılan cenaze törenine Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve Diyarbakır milletvekilleri, CHP Diyarbakır milletvekili Sezgin Tanirkulu ve DEM parti yöneticileri katıldı.

Törenin ardından Tahir Demirtaş, Diyarbakır Mardin Kapı Mezarlığında aile kabristanında toprağa verilecek.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de sosyal medya hesabından Demirtaş ailesi için bir taziye mesajı paylaştı.

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da taziye mesajı paylaşanlar arasındaydı.

Tahir Demirtaş, uzun yıllar Diyarbakır'da tesisatçılık yaptıktan sonra emekli oldu.

Selahattin Demirtaş Tahir Demirtaş