Selma Yiğitalp Anadolu Lisesi projeleriyle konuşacak

TAKİP ET

​​​​​​​Selma Yiğitalp Anadolu Lisesi'nin 2020'de AB'den toplam 4 projesi hibelendirildi. Okulda İngilizce öğretmenliği yapan proje koordinatörü Yeliz Gökçe Çoban, projelerini tanıttı.

Sıla ARABACIOĞLU-GERÇEK HABERCİ- Selma Yiğitalp Anadolu Lisesi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca Erasmus Plus adı altında 2020’de toplam 4 projesi hibelendirildi. Okulda İngilizce öğretmenliği yapan proje koordinatörü Yeliz Gökçe Çoban, projelerini tanıttı.
“Projemizin konusu sosyal içerme”
Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar türünde projelerinin kabul edildiğini söyleyen Çoban, “JOYFUL isimli Erasmus Projemizin konusu sosyal içermedir ve bu proje ile dezavantajlı öğrencilerin eğitim-öğretim faaliyetlerine kapsamlı katılımlarını hedeflemekteyiz. Bir diğer okul ortaklığı projemiz 'Win-Win Conflict' bunun konusu çatışma yönetimidir ve bu proje ile öğretmenlerin mesleki yeterliliklerinin artırılmasını hedeflemekteyiz” dedi.
Çoban, Yunanistan, Portekiz ve Polonya ile ortak yürütülecek olan okul projesini anlatarak, “ 'Food for Thought' isimli proje yiyeceğin kültüre etkilerini, sanat, sürdürebilir enerji ve halk oyunları gibi bağlamlarda inceleyeceğiz” diye konuştu.
“İngilizce dil yeterliliğini arttırmayı hedefliyoruz”
Öğretmenlerin ve öğrencilerin İngilizce dil yeterliliğini arttırmak için bir projeleri olduğunu söyleyen Çoban, “Yenilik geliştirme türünde İngiltere koordinatörlüğünde yürüttüğümüz 'World Articulation' isimli projemiz ile hem öğretmenlerimizin hem de öğrencilerimizin İngilizce dil yeterliliklerini alacakları eğitimlerle artırmalarını hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
Okul Müdürü Hüseyin Mutlu Ekici de, okullarının Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğini söyleyerek, “MEB 2023 Vizyonu doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz projelerle ilçemizi, ilimizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Çalışmalarımızla eğitime büyük katkılar sağlayacağız” dedi.