Selvi'den Öcalan ve OHAL İddiası

TAKİP ET

Abdulkadir Selvi, Abdullah Öcalan'ın son gelişmeleri nasıl değerlendirdiğini ve olağanüstü halin ne zaman kaldırılacağını yazdı.

AKP kulislerinden aldığı bilgileri köşesine taşıyan Abdulkadir Selvi, HDP'ye ve Öcalan'a ilişkin yeni iddialar dile getirdi.

OHAL’in 2017 yılında sürmesinin beklendiğini ancak sonbaharda tablonun yeniden değerlendirileceğini belirten Selvi, "Suriye’deki gelişmeler nedeniyle her an Irak ve Suriye’de operasyon yapma ihtimali sürüyor... Sonbahardaki tabloya göre HDP’lilerin durumu yeniden değerlendirilebilir. Gelişmelerin seyri olumlu olursa önleri açılabilir ya da tam tersi olabilir" dedi.

Öcalan'ın sürece bakışına ilişkin de iddialarda bulunan Selvi, "Öcalan, HDP’nin, hendek ve barikatlar konusundaki siyasetini yanlış buluyor. Kandil’in hendek ve barikatlar konusunda yanlış adım attığını düşünüyor ve bu durumun müsebbibi olarak onları görüyor. Ancak Suriye’deki kazanımları çok daha önemsiyor. Suriye’de uzun bir süre yaşadığı için bu mücadelenin Suriye’de attığı temellerin üzerine yükseldiğini düşünüyor. Suriye’deki gösterilerde posterlerinin taşınmasını buna örnek olarak gösteriyor" ifadelerini kullandı.

ohal abdulkadir selvi hdp öcalan suriye