Selvi duyurdu: Adil Öksüz MİT Ajanı

TAKİP ET

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, darbe girişiminin ertesinde Akıncı Üssü'nde yakalanıp, serbest bırakılmasıyla 'sır olan', Gülen Cemaati'nin 'Hava Kuvvetleri İmamı' olduğu söylenen Adil Öksüz'ün MİT ajanı olduğu yönünde istihbarat aldığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, Öksüz’ün gözaltına alındıktan sonra kısa sürede serbest bırakılmasına dikkat çekip, “Adil Öksüz’ün hakimin önüne giden dosyasının içini kim boşalttı? Bu konuda ben, devletin o derin bilgisinden hesap sorarım. Kim bunu yaptı? Niye bu adam yakalanmıyor? Neden bu adam serbest bırakılıyor? Kim bu Adil Öksüz, neden serbest bırakıldı ve neden yakalanmıyor? Benim bir cevabım var tabii ama şimdi söyleyemem. Bunu söylemem için elimde belge olması lazım, birtakım bilgiler var. Bunun üzerine gitmek gerekiyor. Adil Öksüz olayını yakından herkesin izlemesini isterim” demişti.

Hürriyet’ten Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında, Kılıçdaroğlu’yla bu sözlerin ardından Öksüz hakkında aralarında geçen diyalogu yazdı.

Kılıçdaroğlu’nun 31 Ağustos tarihli ‘Adil Öksüz korunuyor mu?’ yazısının ardından kendisini aradığını belirten Selvi, “Adil Öksüz konusunda bana 20 gün önce önemli bir bilgi geldi’ dedi. Merak ettim. ‘Adil Öksüz’ün, MİT ajanı olduğuna dair bir istihbarattı’ diye konuştu. CHP liderine, ‘Bu istihbaratı araştırmam gerekir’ dedim. Kemal Bey de, ‘Ben de sizin araştıracağınızı bildiğim için paylaştım’ karşılığını verdi” diye yazdı.

MİT Reddetmiş

Bunun ardından Öksüz’ün MİT ajanı olup olmadığını araştırmaya başladığını kaydeden Selvi, “Adil Öksüz sicil numarası ile teşkilatımızda çalışmaktadır’ denilmesini beklemiyordum. Ama istihbarat birimlerinden, ‘Teşkilatla kesinlikle bir bağlantısı yok’ cevabını aldım. Ama yetinmedim. Çünkü Adil Öksüz’ün bir elin koruması altında olduğu anlaşılıyordu” ifadelerini kullandı.

‘Ajansa, MİT’in Önceden Haberi Vardı’

Öksüz’ün 22 saat gözaltında tutulduğunu, Kazan Akıncılar Jandarma Karakolu’nca ifadesi alınmadan ve tutanak tutulmadan mahkemeye sevk edildiğini hatırlatan Selvi, Öksüz’ün üzerinde GPS cihazı çıktığı, gözaltındayken telefon görüşmeleri yapabildiğini vurguladı.

Tüm bunların Öksüz’ün bilinmeyen birileri tarafından korunduğu anlamına geldiğini yazan Selvi, Öksüz’ün MİT ajanı olduğu takdirde bunun hem MİT’in darbeden önceden haberdar olduğu, hem de Öksüz’ü MİT’in kurtardığı anlamına geldiğini belirtti.

Hedef Şaşırtma mı?

Yine de güvenlik ve istihbarat birimlerinden farklı yönde bilgiler edindiğini söyleyen Selvi, yazısını şu bilgilerle bitirdi: “Adil Öksüz konusunda bir süredir güvenlik ve istihbarat birimlerini neredeyse bunalttım. Ulaştığım sonuçları paylaşmak istiyorum. MİT’in arşivlerine kadar inilerek yapılan araştırmada Adil Öksüz ismine rastlanılmadı. Jandarma ve poliste FETÖ’cü yapılanma tarafından, ‘Dosya boşaltılarak’ kurtarıldığı anlaşılıyor. CHP liderine, Adil Öksüz’ün MİT elemanı olduğu yönündeki istihbaratın verilmesi, hedef şaşırtma olarak değerlendiriliyor. Adil Öksüz’e ne MİT mensubu ne MİT elemanı deniliyor. MİT’i işaret eden sakın, Adil Öksüz’ü kurtaran el olmasın? Adil Öksüz işi psikolojik harekâta dönüşüyor. Hâlâ yakalanamadığına göre, çok güçlü bir elin koruyucu kanatları altında.”