Şengül'den parti içi muhalefete sert uyarı!

TAKİP ET

AK Parti İzmir'in Kemalpaşa ve Bayraklı ilçe kongre süreci başladı. Kemalpaşa İlçe Kongresi'nde konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, kongrelerin bir düğün, yenilenme, değişim süreci olduğunu belirtti, teşkilata birbiri ardına mesajlar verdi. Başkan Şengül, 'Kendine yakın birileri yönetime gelmişse her şey güzel, gelmemişse muhalefetin bile yapmadığı olumsuzlukları yapan arkadaşlar var. Bunlarla tek başına mücadele etmemiz imkansız. Beraber mücadele edeceğiz' dedi.

15 Temmuz Kültür Sarayı’nda gerçekleştirilen AK Parti Kemalpaşa 6’ıncı Olağan İlçe Kongresi’nde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, konuşmasına Kemalpaşa Meydanı’ndan da canlı yayınlanan Afrin merkezine Türk bayrağı dikilmesi videosunu göstererek başladı. Hamza Dağ, Erdoğan’ın 7.5 milyar insanın tanıdığı bir lider olduğunu belirterek, “7.5 milyar insanın en az beş milyarı Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini biliyor. Bir milyar insanı da Erdoğan’ı, Hamza Dağ, Aydın Şengül ne kadar seviyorsa belki ondan daha fazla bu lideri seviyor. Bunu anlayın. Siyasetinizi de buna göre inşa edin demekten başka çare yok. Anlamazlarsa da senin yolun sana, bizimki bize demekten başka çare yok. Rabbim bu partiye 60’ıncı, 600’üncü kongreyi yapmayı nasip etsin” dedi.

HAMZA DAĞ: BU ÜLKEDE ARTIK ON BİNLERCE ERDOĞAN VAR İŞTE MESAJ, İŞTE TÜRKİYE

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “24 Ağustos günü  El Bab’a operasyon yaptığımızda başarısızlıkla dönmemizi canı gönülden istemişlerdi. Bu ülkede var olanlar bunu istemişlerdi. O gün başarılı olduk. Bugün de 45 gün önce başlayan operasyonda aylar süren, başarısız olur Afrin7in içine girme, geri dön diyenlere işte mesaj. İşte Türkiye bu. Türkiye bizim 15 yıldır kazandırdığımız şudur. Okullar, yollar, hastaneler yaptık. Ama en önemlisi ne biliyor musunuz? Özgüven. Yüz yıl sonra uyuyan Türk’ü, Müslüman’ı uyandırdılar. Bugün uyandık hepimiz. Liderimiz Erdoğan sayesinde uyandık. Bu ülkede artık on binlerce Erdoğan var. Allah’a hamd olsun” dedi.

DAĞ: PKK-PYD AFRİN’DE TARİHE GÖMÜLMÜŞTÜR

“Yüz yıl önce birileri bu milletin önünü kesmek için yaptıkları mücadelenin bugün dönüm  noktalarından birisi. Burada kalmayacak. Bize aynı operasyonu yapmaya devam ettilerse de biz kesinlikle durmayacağız. Bu milletin hakkını hukukunu bu millet bize teslim etti. Aldığımız oyların hakkını vermek için görevlerimizi hakkıyla yerine getireceğiz. Sınırlarımız öteside 5 bin tır, ya da uçak dolusu silahlar veriliyor. Risk aldık. Risk alıp yürüyeceksin diyen bir liderin arkasında yola gittik. Bugün hem askeri operasyonu hem de bu ülkeye yapılan ekonomik operasyonu Allah’ın izniyle kenara koyduk. Ben yıllardır içinizden biriyim. Birlikte siyaset yaptık. Hep birlikte bu dava uğrunda sonuna kadar devam edeceğiz. 15 Temmuz günü her birimiz kefenimizi alıp çıkmışsak aynı şekilde her zaman her yerde bunu yapmaya devam edeceğiz. Bu bizim Türkiye’de AK Partinin başarılı olması, önde olmasında hepinizin katkısı var” diyerek konuşmasını sürdüren ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, PKK-PYD terör örgütünün Afrin’de tarihe gömüldüğünü söyledi.

DAĞ: TÜRKİYE’NİN HER YERİNİ TEMSİL ETMEK BİZİM GÖREVİMİZ

Hamza Dağ, Türkiye partisi olduklarını, Rabiayı ülkenin her yerinde söylediklerini belirterek, aynı şeyi CHP’nin yapamadığını belirtti:

“Bu ülke tarihi köklerini yeniden kazanmıştır.biz sadece gaz vermiyoruz, hamasi nutuk da atmıyoruz. Afrin’e Türk Bayrağını asarak aynı zamanda icraat yapıyoruz. Birileri binlerce on binlerce silah verdiler. Türkiye’ye ye de silah ambargosu uyguladılar. Kendi kurdukları örgüt Kobani’yi işgal etti. PYD hiçbir iş yapmadan Kobani’yi tekrar ele aldı. Rakka’da operasyon yaparken bu PKK PYD terör örgütüdür. Dünyanın birçok kesimden buraya teröristlerin gelmesi lazımdı. Balonun daha da büyümesi lazımdı. Rakka’da da balonu iyice şişirdiler. Ama o balon Afrin’de söndü, bitti. PKK ve PYD, Amerika’nın uşağı, ondan silah alan PKK ve PYD balonu Afrin’de tarihe gömülmüştür. Rabbime şükürler olsun. Kürt kardeşlerimizin de bu operasyona ne kadar destek verdiklerini gördük. Mardin’de 50 bin kişi bizi bekliyordu. Asıl Diyarbakır. Defalarca bölgeye gittim. Diyarbakır’da hem bir kongre hem bir miting. Çukurlar açtıkları suru yeniden ayağa  kaldırmıştık. Orada da on bin insan vardı. Fark neydi biliyor musunuz? CHP Genel Başkanı da miting yapmıştı. Bir tane Türk Bayrağı yoktu. Ama biz gittiğimizde Türk Bayrağı ve AK Parti bayrağı ile karşıladı. İstiklal Marşı’nı söyleyemediler. Oradaki insanlarımızla İstiklal Marşımızı birlikte söyledik. İşte fark burada. Doğuda ayrı batıda ayrı konuşmak değil. Biz Diyarbakır’da da gidip Rabiamızı birlikte söylüyoruz. Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet. Rabia’yı her yerde dile getirmek önemlidir. O zaman Türkiye partisi olursunuz. Yoksa İzmir’de, Trakya’da oy alıp gerisinde olamazsınız. Türkiye’nin her yerini temsil etmek bizim vazifemizdir.”

AYDIN ŞENGÜL: BAŞARIYI, MOTİVASYONU SAĞLAMAYAN ARKADAŞIMIZ OLURSA YOLUMUZU AYIRIRIZ

Başbakan Binali Yıldırım’ın telgrafının okunup Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konuşmasının yayınlandığı kongrede konuşan ve  “İzmir evimiz, Aydın abimiz” sloganlarıyla kürsüye gelen AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, teşkilata mesajlar verdi. Salondaki heyecan eksikliğine değinen Başkan Şengül, teşkilata şu mesajları verdi:

“Kongreler bizim düğünümüz. Yenilenme, değişim, bayrak değişimlerinin olduğu bir şölenimiz.  Kemalpaşa’da sanki heyecanda biraz eksiklik gördüm. O başarıyı kazanmış Kemalpaşa’da o heyecanı görmeyince düşünüyorum. Biz kongrelerimiz bitti. Bundan sonra 3 yıl iktidardayız, yönetimdeyiz. Asla öyle bir şey yok. Kongreden bittikten sonra o başarıyı motivasyonu sağlayamayan arkadaşımız olursa yolumuzu ayırırız. Bunu herkes bilsin. Sadece belediye almakla çok iyi hizmet yapmakla görevimizi yapmış olmayız. Tarih davetsiz misafirleri kabul etmez. Kendi kahramanlarını kendi seçer. Bu yüzyılda tarihin seçtiği kahraman yüreğiyle konuşan uzun adam. Bizim böyle bir liderle yol arkadaşlığı yapmaktan, onun yanında yer almak bizim için şeref ve onurdur. Yıllardır özlediğimiz o kutlu yolculukta böyle bir lidere yük olmak değil yük alan teşkilatlar olmamız lazım. Eğer samimi isek, bir davaya yürekten koşturuyorsak o zaman egolarımızı bir kenara bırakmamız lazım. Ben varsam var yoksam yok diyenler bizim dava arkadaşımız olamaz. Onlar ancak davamıza ihanet ederler. Biz verdiğimiz kararlarda yüzde yüz isabetli olmayabilir, yanlışlar da yapabiliriz. Liderimize sevgisi ve gönül bağıyla gece gündüz koşturan samimi, inanmış bir kitlemiz var. Bu kitleye ihanet eden kendi menfaat ve çıkarlarını yürütmeye çalışanlara karşı çok sert oluruz. Onları aramızdan temizlemek, onları atmak için her şeyi yaparız. Bu dava başladığından beri canla başla hizmet eden değerli arkadaşlarımız var. Görev peşinde koşulmaz, istenmez. Samimi olarak koşturanlara zaten o görev verilir. İlla milletvekili, il başkanı, olmak gerekmiyor. Sandık temsilcisi olarak görevinizi tam olarak yaparsanız bu davaya hizmet edersiniz. Aramızdaki fitne fesadın girmesini, kendi günahlarımızı başkaları üzerinden deşifre etmeyeceğiz. Biz bir ve beraber isek arkamızı kollayacağız. Olumsuzluklarımızı kapatıp olumlu yanlarımızı ön plana çıkaracağız. Bunlara yaparsak Allah’ın izniyle torunlarımız da AK Parti iktidarını görmeye devam eder.”

ŞENGÜL: AMAN BU BECERİKLİ, KOLTUĞUMA GÖZ DİKER DİYE YÖNETİME ALMAYAN KİŞİ OLURSA…

Yönetimlere kendileri ya da destekledikleri isimler gelmeyince olumsuz davranış ve tutumda bulunanlarla birlikte mücadele etme çağrısında da bulunan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül,

“Kendine yakın birileri yönetime gelmişse her şey güzel, gelmemişse muhalefetin bile yapmadığı olumsuzlukları yapan arkadaşlar var. Bunlarla tek başına mücadele etmemiz imkansız. Beraber mücadele edeceğiz. Bunu sağlarsak başarıyı yakalarız. İnsanların kalbine dokunacağız. Ben il başkanlığından ayrıldıktan sonra aday olabilecek on tane genç arkadaşımızı yetiştirebilmişsem görevimi layıkıyla yapmışım demektir. Aman  bu becerikli koltuğuma göz diker diye yönetime almayan kişi ülkesine, partisine, davasına ihanet etmiş demektir. 11 kadın ilçe başkanından 5’i İzmir’de. Teşkilat mensupları gece gündüz koştururlar. Ama hep onlar ezilir, hoşlanır. Yeni dönemde kadınlara makam ve mevkilerde çok daha fazla yer vereceğiz. Uzun süre teşkilata emek vermiş, koşturmuş, kırgın ve üzgün bir mensubumuz varsa onun gönlünü almak ilçe başkanının görevidir. Banana asla diyemez. Kongre bittikten sonra birebir takip edeceğiz. Benimle ilgili olumsuz söylemleri oldu, partiden içeri sokmam diyemezsin. Bu partiye oy veren gönül veren herkesin hakkı vardır. Bu partide koşturan herkes bu partide hak sahibidir. İnşallah birlik ve beraberliğimiz daim olur” şeklinde sonlandırdı konuşmasını.

İSHAK GAZEL: SON 200 YILDIR BULUNMUŞ OLDUĞUMUZ EN GÜÇLÜ KONUMDAYIZ

Kongrenin Divan Başkanı İshak Gazel, Türkiye’nin son 200 yıldan bu yana olmadığı kadar güçlü olduğunu belirterek, “18 Mart çok özel bir günde Kemalpaşa ilçemizin kongresini icra ediyoruz. Türkiye Türkiye’den ibaret değil. Yeni şekillenen dünyada yeni bir paradigma ortaya koyan büyük bir devletiz. Son 200 yıldır bulunmuş olduğumuz en güçlü konumdayız.  Bugün de Zeytin Dalı  Operasyonu ile bu ruh tekrar ortaya çıkmıştır. Yine bir 18 Mart’ta ordumuz Afrin merkeze girmiştir. Türkiye misakı milli içerisinde yer alan bir ülkenin adı değil, bir şuurun adıdır.  Evrensel adalet sisteminin yerleşmesi için çalışan bir milletiz. Yeni şekillenen bu dünya karşısında yeni bir paradigma ortaya koyan bir milletiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yeniden böyle bir konuma geldik. Çanakkale zaferinin 103 yıl dönümünde şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” diye konuştu.

YAŞAR KIRKPINAR: ZİLİNİ ÇALMADIĞIMIZ BİR AİLE KALMADI SONUNDA ZAFER NASİP OLDU

Kongrede yeniden aday gösterilen mevcut AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Yaşar Kırkpınar, “Başta Çanakkale şehitleri olmaz üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Bizler kongrelerimizi 3 yılda bir gerçekleştiriyoruz, Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifadeleri ile bizim kongrelerimiz barışın, kardeşliğin,  birliğin, sefer öncesi bayramımız, toyumuzdur. Bayramımız kutlu olsun. 2014 yılında belediye başkanımıza görev verildiğinde bizleri 2. Hatta 3. Parti olarak görenler vardı. Bizler teşkilatımızın tüm dinamiklerini toplayarak istişareler yaptık, hemen sokağa çıkarak, ev ev, sokak sokak dolaştık, zilini çalmadığımız bir aile kalmadı, sonunda rabbim zafer nasip etti. O süreçte teşkilatımızla belediye başkanımızla birlikte yapmış olduğumuz çalışmaların dışında yaklaşık 5 seçim geçirdik. Kemalpaşa o seçimlerin hepsinde 30 ilçe arasında ipi en önde göğüsledi. Tüm Kemalpaşa teşkilatlarına teşekkür ediyorum. Belediyemizin şu an yüzlerce eseri var, bir kısmı büyükşehir belediyelerinin dahi yapamadığı projeler” şeklinde bir konuşma yaptı.

ARİF UĞURLU: SÖZ VERİP DE YERİNE GETİRMEDİĞİMİZ TEK BİR PROJEMİZ KALMADI

Kongrede konuşan isimler arasında yer alan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, 42 trilyon borcu olan Kemalpaşa’da son 4 yıl içinde söz verip de yerine getiremedikleri bir projeleri kalmadıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

“Ay sonu itibariyle 4 yılı geride bırakıp son dönemece gireceğiz. 5seçim ve bir darbe süreci yaşadık. Sıkıntılı dönemeçleri hamd olsun atlattık. 2009’da düşürdüğümüz bayrağı 2014 Mart seçimlerinde o bayrağı bir daha yere bırakmamacasına bu milletin desteğiyle yerden kaldırdık. Kemalpaşa Belediyesi kadar borçlu belediye yoktu. 42 trilyon borcu olan bir belediye devr aldık. 15 günlük mazotu kalmış bir belediye devraldık. Hiçbir sıkıntı, sorun, problem bizim hizmet etmemize engel değil. Var olanla hizmet etmek herkesin hakkıdır. 4 yılın sonunda söz verip de yerine getirmediğimiz tek bir projemiz kalmadığı gibi söz vermediğimiz halde yüze yakın projeleri hayata geçirdik. 150 trilyon lira proje ve eser üretmişiz. Milletin malını kendi malımız bildik. Allah da 4 yıl içinde bize nasip etti. Sosyal markete son yirmi ayda 30 bin insan yararlandı. Dokunmadık köy, mahalle bırakmadık. Son 20 yılda yapılan eserlerin üstünde eser bıraktık. Bunun adı Arif Uğurlu değil AK Parti belediyeciliğinin adıdır bu. Risk almaktan çekinmedik. Türkiye’de Bakanlık tarafından rol model belirlenen kentsel dönüşüm projelerini bitirdik, yakında temelini atacağız. Son senemizde de açılışlar yapıp AK Parti’nin Kemalpaşa’da gücünü yüzde 45-50’lere varan gücüyle bir kez daha ispatlamış olacağız.”

KEREM ALİ SÜREKLİ: 250 YATAKLI DEVLET HASTANESİ MÜJDESİ VERDİ

Her ilçede bir müjde veren AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Kemalpaşa’ya 250 yataklı devlet hastanesi müjdesini verdi: “Kemalpaşa’da çok güzel işler yapıldı. Destek oluyoruz ve olmaya da devam edeceğiz. Ara verdik. 2014’te tekrar AK Parti yerelde iktidara gelince, işte görüyorsunuz 150 milyon lira. Ankara’da buranın projelerine diğer vekil arkadaşlarımızla destek veriyoruz. Her kongrede her ilçeye bir müjde veriyoruz. Kemalpaşa’ya 250 yataklı devlet hastanesi hayırlı uğurlu olsun. Çalışmalarına devam ediyoruz.”

ATİLA KAYA: YENİ GÖREV ALACAK ARKADAŞLARA BAŞARILAR DİLİYORUM

Kürsüye gelen bir diğer isim olan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atila Kaya, “Cumhurbaşkanının bile beklemediği bir neticeyle karşılaşmıştık. AK Parti Kemalpaşa’da yeniden birinci parti oldu. Kemalpaşa Belediyesi’ni de kazandırdınız. 1 Kasım seçimlerinde tarihi neticeyle tekrar birinci parti olduk referandumda. Yeni görev alacak arkadaşlara başarılar diliyorum” dedi.

HÜSEYİN KOCABIYIK: TÜRKİYE SON ON BEŞ YILDA GERÇEK ANLAMDA BAĞIMSIZ OLDU

Ak Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Türkiye’nin son on beş on altı yılda tam bağımsız olduğunu vurgulayarak, “AK Parti bizi mazideki zaferlerimizle tekrar buluşturdu. Kut’ul Amare zaferinin varlığından haberdar değildi yeni nesil. Yeniden şanlı zaferlerle buluşuyoruz. Sarıkamış Şehitlerinin huzurunda nöbetler tutuluyor. Sönük kutlanırdı artık coşkulu bir şekilde kutlanıyor. Türkiye son on beş on altı yılda gerçek anlamda tam bağımsız olmuştur. Atatürk’ün bu vasiyetini kim gerçekleştirdi diye sorun kendinize. Askeri ve yargı vasiyeti tasfiye edildi. Cumhuriyetin kurucularının emanet ettiği Misak-ı Milli’ye sahip çıkıyoruz. Kim  sorusunun cevabı sizsiniz. Muhataplarınızla konuşurken kibirli değil ama gururlu olun” diye konuştu.

Divan Başkanlığı’nı AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel’in gerçekleştirdiği kongreye AK Parti AR-GE’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ve AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ün  yanı sıra AK Parti İzmir milletvekilleri Kerem Ali Sürekli, Hüseyin Kocabıyık, Mahmut Atila Kaya, AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Adil Yüksel, AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, AK Parti Selçuk İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, il yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.