Şengül'ün istifa ettirilmesinin arkasında Zeybekci mi var?

TAKİP ET

Aydın Şengül'ün AK Parti İzmir İl Başkanlığından istifa etmesinin sebebinin Nihat Zeybekci olduğu iddia edildi...

Aycan KARADAĞ/GERÇEK HABERCİ- 31 Mart yerel seçimleri tamamlandı. AKP İzmir’de Bergama ve Bayındır’ı kazanırken, Torbalı, Ödemiş, Menderes, Kemalpaşa ve Selçuk gibi önemli ilçeleri kaybetmesi sonrası parti içinde tartışmalara neden olurken Aydın Şengül, ani bir karar ile il başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. AK Parti’nin yeni il başkanı kim olacak sorusu cevap ararken, Şengül’ün ani istifa kararı ile ilgili de kulis bilgileri sızmaya başladı. 



ŞENGÜL’ÜN İSTİFASININ ARDINDA ZEYBEKCİ Mİ VAR? 

AK Parti’nin Ege bölgesindeki ‘abi’ rolü Binali Yıldırım’da iken Yıldırım’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasının ardından bu rolü İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Nihat Zeybekci üstlenmişti. Zeybekci’nin yerel seçim sonrası teşkilat üyelerine ifade ettiği, "Bu can bu bedende olduğu sürece İzmir'e hizmet etmek benim için şereftir. Önümüzde 4,5 yıl seçimsiz bir süreç başlıyor. Ben hiçbir hesabımı yarım bırakmadım. İzmir ile bağım hiç kopmayacak" sözleri bölgenin yeni ‘abisi’nin Zeybekci olduğu öne sürüldü. Zeybekci’nin seçimdeki başarısızlık nedeniyle mevcut yapıyı değiştirerek İzmir’de yeni bir yapılanma yapmak istemesi ve Genel Merkez'de de gerekli desteği alması nedeniyle Şengül’ün istifa ettiği parti kulislerinde dillendiriliyor.



SOSYAL MEDYA AÇIKLAMASINDA HEDEF ZEYBEKCİ Mİ?

Öte yandan sosyal medya hesabında açıklama yapan Şengül'ün ifade ettiği; "Siyasette ne yazık ki samimiyetten uzak, sahte tevazu sahipleri hep oldu, olmaya da devam edecek. Bazıları, kendisin siyaset üstü görüp, siyasetin kendi etrafında döndüğünü zannediyor. ‘Ben yoksam, hiçbr şey olmaz’ düşüncesiyle hareket ederek, bu davaya ve milletmize en büyük zararı veriyor. Siyaset tezgah kurmaktan ve ayak oyunlarından ibaret sanıyor. Hiç şüphe yok ki, kendi başarısızlıklarını, başkasının üzerine atarak örtmeye çalışanlara yeri geldiğinde teşkilatımız da milletmiz de hesabı sorar. Bu kişiler, birtakım planlarla ayakta durduğunu sanır ama farkında olmadan kendi sonunu hazırlar. Ama biliyoruz ki yüce Allah'ın da bir planı vardır ve tecelli edecek olan budur" sözleri dikkat çekti. Partililer sözlerin muhattabının AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci olduğu konusunda hemfikir.



ŞENGÜL-ZEYBEKCİ ARASINDAKİ İLK GERİLİM DEĞİL

Hatırlanacağı üzere Aydın Şengül, AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı sürecinde temayül yoklamasında  birinci sırada çıkmasına rağmen Nihat Zeybekci’nin aday olması sonrası aday olmak için yakın çevresinin çalışma yaptığı Şengül’ün tepkisi olduğu ve Zeybekci ile yıldızının barışmadığı kamuoyuna yansımıştı. Hatta o dönemde Şengül'e yakın isimler sosyal medya üzerinden destek olmak için beraber oldukları fotoğrafları "Dün de, Bugün de, Yarın da" başlığıyla paylaşarak kampanyası başlatmıştı.  

Aydın Şengül'ün Zeybekci’nin aday olmasının ardından yakın çevresine istifa edeceğini beyan ettiği,  AK Parti İzmir Milletvekilli Mahmut Atilla Kaya’nın engel olduğu iddia edilmişti.