Sertel'den çifte cevap: Kınamayı kabul etmiyorum, aday olsa oy alamaz

TAKİP ET

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmeleri sırasında çıkan kavga dolayısıyla kullandığı küfürlü kelimeden dolayı kınama cezası alması ve DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar'ın 'Üniversitemizin tüzel kişiliğine harekete kadar birçok başlıkta yasal haklarımızı kullanacağız' ifadesinin ardından Ege'ye Bakış gazetesine açıklamalarda bulundu.

Ege'ye Bakış'ta yer alan habere göre Dokuz Eylül Üniversitesi’nin (DEÜ) yurt ihtiyacını karşılamak ve öğrencilere daha yüksek standartlarda konaklama hizmet sunmak amacıyla 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’na(KİK) uygun şekilde satışı gerçekleştirilen kurumun Balçova’daki taşınmazıyla ilgili DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar” Bu kişi hakkında, KİK’e muhalefetten üniversitemizin tüzel kişiliğine harekete kadar, birçok başlıkta yasal hakkımızı kullanacağız. Kişisel olarak da manevi tazminat davasını açmak da gündemimizde yer almaktadır. Biz, Araştırma üniversitesi olarak, öğrencilerimizin barınma ihtiyaçlarını çözmek için kararlıyız. Onları güvenli ve konforlu bir ortamda hayatlarını sürdürmeleri için elimizden geleni yapacağız. Bizim öğrencimiz değerlidir. TBMM’deki vekil odasında kayda alınan açıklamalarla sorunlara çözüm üretilmez; iftiralarda bulunulmaz; siyaset yapılmaz. Biz üniversitemiz ve bilimin geleceği için çalışmaya devam edeceğiz.”ifadesinde bulunmuştu.

Konuyla ilgili CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Hotar’a cevap verdi:

Sayın Hotar hakkımda işlem başlatabilir diyen Sertel, “Kendisi savcılar, hakimlerle görüşen hayatının önemli bir bölümünü adliye koridorlarında geçiren bir rektördür. Hakkımda işlem başlatabilir”.ifadesinde bulundu.

“DOKUZ EYLÜL’ÜN BAŞARISI HOTAR’A KADARDIR”

Eğitim kurumuna her zaman saygılı olduğunu ve Dokuz Eylül Üniversitesine karşı bir şey söylemediğinin altını çizen Sertel, “Oradaki bilim insanlarına,  görev yapan öğretim üyelerine son derece saygılıyım. Üniversitenin akademik başarılarla dolu bir geçmişi vardır. Fakat bu geçmiş Fatma Seniha Nükhet Hotar’a kadardır. Fatma Seniha Nükhet Hotar geldikten sonra hem akademisyenlere hem de üniversitede çalışan işçilere ve bilim insanlarına çeşitli baskılar yapılmış. Yapılan baskılardan dolayı birçok kişi yönetimi mahkemeye vermiş, Sayın Hotar’da onları mahkemeye vermiş.”ifadesinde bulundu.

“ATANARAK GELDİ, SEÇİLMEDİ”

Hotar’ın akademik kadro tarafından seçilmediğini atanarak geldiğini söyleyen Sertel, “Kendisi bulunduğu yere seçilerek değil atanarak geldi. Oylama yapılması durumunda da hiçbir üniversite üyesinden ve ya görevlisinden oy alabileceğini düşünmüyorum. Kendisi üniversitenin arkasına saklanarak kendi çıkarlarını ve menfaatlerini düşünen aynı zamanda da maaş alan ve aldığı maaşın hakkını ödeyemeyen bir insandır. Beni mahkemeye verebilir. Buyursun versin hiç sorun değil. Demirden korkan trene binmez.” dedi.

“FETÖ’YE KİM YAKINSA O…C… DEDİM”

TBMM Genel Kurulu’nda bütçe görüşmeleri sırasında çıkan kavga sırasında AK Parti Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç’a küfür ettiği gerekçesiyle, Meclis İçtüzük gereğince ‘kınama’ cezası verilmesi hakkında konuşan Sertel” Kınama Cezası haksız bir ceza çünkü ben orada hiç kimseye herhangi bir taciz edici kelime kullanmadım. Hiç kimseye meclis çatısı altında bir söz söylemedim. Yan taraftan bazı milletvekilleri bana “Fetöcü” ağzıyla konuşmaktan ve “Fetöcü” yakını olduğum konusunda laf attılar. Ben konuşurken onlar maalesef ki tutanakları girmemiş ne yazık ki bende FETÖ’YE yakın olan O…C Fetö’ye kim yakınsa … dedim.” İfadesinde bulundu.

“ERGENEKON’DA ZULÜM GÖRENLERİN SAFINDA OLDUM”

Ben Ergenekon davalarının takipçisi olduğunu söyleyen Sertel, “Ergenekon’da zulüm görenlerin yanında oldum safında oldum. Ergenekon davasında insanları 5, 5buçuk yıl hapis yatırdılar. Sonra beraat ettirdiler. Bunların içinde yakın arkadaşlarım da var. O zulüm karşılığında bana bu tip konuşma yapmanın karşılığı da bu oldu. Ağzımdan çıktı bir kere…”dedi.

“DEZENFORMASYON VAR!”

Basında AK Parti Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç’a küfür ettiği ifadesinin yanlış olduğunu söyleyen Sertel, “Bazı yayın organlarında Samsun Milletvekiline karşı küfür ettiğim yazılmış,  Samsun Milletvekili benim yaklaşık 3, 4 sıra arka tarafımda oturuyordu. Bırakın hakaret etmeyi, ben kendisini görmedim bile… Burada düzeltmek isterim, yanlış bilgi dezenformasyon var.” İfadesinde bulundu.

Son olarak 7 Yıldır parlamentoda olduğunu vurgulayan Sertel “7 yıl boyunca ağzımdan kimseye karşı kötü bir söz çıkmadı, çıkmazda ama kınama cezasını veren başkan orada atılan lafları da tutanaklara kaydettirse iyi olurdu ”şeklinde konuştu.

Atilla Sertel TBMM Genel Kurulu DEÜ Rektörü