SERTEL; "İKTİDAR YOLUNDA KADINLAR İLE YÜKSELİRİZ"

TAKİP ET

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel kadın aday azlığı ve Bayraklı Kongresi ile ilgili GERÇEK HABERCİ'ye önemli açıklamalarda bulundu. Sertel CHP'nin iktidar yolculuğunda kadınların önemine değinerek, 'Keşke Bayraklı'da iki kadın aday adayı anlaşsa da aday çıksalar' dedi.

Pelin ÇALIŞKANELLİ/GERÇEK HABERCİ-ÖZEL HABER-CHP İzmir’de ilçe kongreleri 14 Aralık tarihinde başlıyor. Bu sürecin en önemli ilçelerinden olan Bayraklı Kongresi 21 Aralık tarihinde yapılacak. Bayraklı için Belediye Başkanı Serdar Sandal tarafından adayı olarak ortaya ismi atılan Pınar Susmuş ve Songül Gök’ün yarışacağı bekleniyordu. Başkan Sandal, Susmuş ismine desteğini bir hafta sonra çekerek “uzlaşı adayı” olarak İl Başkanlığı’da yapmış olan İzmir Milletvekili Selçuk Ayhan adını ön plana çıkardı. Parti kulislerinde Başkan Sandal için, “Pınar Susmuş adını kamuoyunu oyalamak için kullandı” iddiaları dolaşırken duruma bir tepki de CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel’den geldi. Sertel, CHP’nin iktidar mücadelesinde kadın ve gençlikle öne geçeceklerini ifade ederek, “Kadınları ve gençleri sadece broşür dağıtan afiş asan olarak görürsek bir yere varamayız. Kadınlar ve gençlerin emeğini değerlendirerek önemli yerlere görev verirsek kazanırız. Partimiz de iktidar yolunda önemli ivme kazanır ve iktidar yolunda yükseliriz” diye konuştu.

KEŞKE 2 ADAY BİRLEŞSE

Kongrede kadın adayların sayısının artması gerektiğinin de altını çizen Sertel; “Keşke Bayraklı’daki 2 kadın aday bir araya gelse gücünü birleştirip bir aday çıkarsalar da bizde desteklesek. Şahsen kendi adıma Bayraklı’da kadın aday çıkması halinde ona destek veririm” dedi.

MİLLETVEKİLLİĞİNDEN EMEKLİ OLUNCA KİTAP YAZACAĞIM

Milletvekilliğini bıraktıktan sonra yapacaklarını da anlatan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel; “Ben emekli olduktan sonra kitap yazacağım, balık tutacağım, torunlarımla ilgileneceğim ailemle daha çok vakit geçireceğim. Partime her zaman destek olacağım. O ayrı bir şey ama ‘her yerde ben olayım, her görevi yapacağım’ diye bir şey yok.  Bu taleplerle gelirseniz ve bu mantıkla davranırsanız partiyi yüceltemezsiniz. Arkadan gelen donanımlı gençler ve kadınlar başta olmak üzere kadrolara yer açmak lazım” dedi.