"Sevdiğiniz mesleklerle hayatınıza devam edin..."

TAKİP ET

2017/2018 Eğitim Öğretim yılı kariyer günleri etkinliğinin ikincisinde Tanı Koleji öğrencileri Gazeteci Murat Özken ve Diş Hekimi Mehmet Tonga'yı ağırladı.

“ Gazeteci sorumluluk sahibi ve dürüst olmalı...”

                Özel Tanı Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Banu Çetinler yönetiminde gerçekleşen söyleşide öğrencilerin gazetecilik mesleği ile ilgili merak ettiği soruları yanıtlayan Murat Özken, gazeteci olmak isteyen bir kişide bulunması gereken en önemli özelliğin merak olduğunu belirterek “Gazeteci olmak için ilk özellik meraktır. İkinci özellik ise bu merakı devam ettirebilmek için gerekli olan takip özelliğidir. Yani bir sorunu haberleştirip bunu çalıştığınız kurumunuzda yayınladıktan sonra bu haberin peşini bırakmayıp haberinizi sonuna kadar takip etmelisiniz. Üçüncü özellik ise sorumluluk ve dürüstlüktür.” dedi.

                Özken konuşmasını “Okul hayatınız bitip meslek hayatına atıldığınızda zamanınızın büyük bir bölümünü ailenizden çok mesleğinizin işgal ettiğini göreceksiniz. O nedenle  neyi seviyorsanız onu yapın. Okulunuzun sloganında olduğu gibi ilk önce kendinizi tanıyın ve hangi mesleği seviyorsanız onu yapın” sözleriyle sonlandırdı.

“Sabırsızsanız diş hekimi olmazsınız...”

                Diş Hekimi olmak için ilk önce diş hekimliği mesleğini sevmek gerektiğini söyleyen Diş Hekimi Mehmet Tonga, “ Diş Hekimi olmak isteyen bir kişi ilk olarak sabırlı olmak zorundadır. Sabırsız bir insan diş doktoru olamaz. Çünkü bazen bir şeyi bir hastaya bir kaç defa anlatmak zorunda kalabiliyorsunuz. İkinci olarak temiz ve titiz olunmalı. Siz dikkat etmeseniz de bazen hastalar sizin bu dikkat etmediğiniz ayrıntılara dikkat ediyorlar. Son olarak bu mesleği sevmek zorundasınız. İyi bir öğrenci olabilirsiniz puanınız tutabilir ama bir şekilde bu bölüme girdiğiniz zaman gerçekten bu işi sevmiyorsanız girdikten sonra ve bu işi yapmaya başladıktan sonra bu meslekten vazgeçebilirsiniz” dedi.

“Kariyer planlamasında ilk ve en önemli nokta; kendi hayatınız için hedefler koymak”

                Kariyer günleri etkinliğinin öğrenciler açısından verimli geçtiğine dikkat çeken Özel Tanı Anadolu Lisesi Rehber Öğretmeni Banu Çetinler, “Kariyer planlamasında ilk ve en önemli nokta öncelikle kendinizi tanıyarak kendi hayatınız için hedefler koymak gerektiğidir.