Seyahat Acentalarına tehdit gibi "umre turu" uyarısı; "Turları Seçimlere Göre Ayarlayın"

TAKİP ET

Bakanlıklar Arası Hac ve Umre Kurulu TÜRSAB Temsilciliği seyahat acentalarına 'tehdit' gibi bir uyarıda bulunarak, 2024 yılında yapılacak yerel seçimler dikkate alınarak Ramazan ayı umre turlarının planlanması gerektiğini belirtti. 

Begüm Burçak GÜNAY/GERÇEK HABERCİ-ÖZEL HABER-Tehdit gibi yapılan uyarı açıklamasında, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimi nedeniyle vatandaşların seçme ve seçilme haklarının kullanılmasına imkan verecek şekilde umre programlarının ayarlanması istendi.
Seçime göre Umre Turu düzenleyin uyarısı
Bakanlıklar Arası hac ve Umre Kurulunun 2023/5 sayılı kararına göre, seyahat acentalarının Ramazan ayı için düzenleyecekleri umre turlarını, seçimden önce ülkeye dönüş yapacak şekilde planlamaları gerekiyor. Ayrıca, tam Ramazan turu düzenlenmemesi ve seçimlerden önce Türkiye'ye dönüşlerin sağlanması vurgulandı.
TÜRSAB Temsilciliği adına Diyaeddin Şahin tarafından acentalara gönderilen uyarı yazısında; kurul kararına aykırı hareket eden seyahat acentalarına "ağır müeyyideler" uygulanacağını açıkça belirtildi. Bu durum, seyahat acentalarına yönelik bir tehdit olarak algılanabilirken, aynı zamanda vatandaşların demokratik haklarının korunmasına yönelik bir adım olarak değerlendiriliyor.
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi;
“1-Seyahat Acentalarımızın Ramazan için umre turlarını planlarken Tam Ramazan turu düzenlememeleri, umreciler seçimden önce ülkeye dönecek şekilde planlama yapmaları
2-Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının “seçme ve seçilme” haklarının kullanılmasına imkan verecek şekilde seçimlerden önce ülkeye dönüşlerin sağlanması 
3- Seyahat Acentalarımızın Kurul kararının aksine Ramazan için umre turlarını planlarken tam Ramazan turu düzenlemeleri halinde ağır müeyyideler ile karşılaşabileceklerini bilmeleri hususlarında bilgi ve gereğini rica ederim”
Seyahat acentalarının bu uyarıyı dikkate alması ve umre turlarını buna göre planlaması bekleniyor.

Seyahat Acentaları tehdit umre turu Seçim