Siirt'te Çatışma: ' Terörist Öldürüldü

TAKİP ET

Siirt'e eylem hazırlığında olduğu öğrenilen 2 terörist güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada öldürüldü.

Siirt'in Aydınlar yolu üzerinde bulunan evde eylem hazırlığı içinde olduğu tespit edilen PKK'lı teröristlere operasyon düzenleyen güvenlik güçleri teröristlere "teslim olun" çağrısında bulundu. Çağrıya ateşle karşılık veren PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 2 terörist ölü ele geçirildi.

Siirt Valilği olayla ilgili yaptığı açıklamada "Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için terörle mücadeleye halkımızın desteği ile kararlılıkla devam edilmektedir." denildi.

Valiliğin Açıklaması:

"İlimiz merkez, Çal Mahallesi'nde saldırı hazırlığında olan teröristlere ilişkin istihbari bilgi alınması üzerine, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından teröristlerin bulunduğu adrese, 10 Ocak 2017 gece operasyon düzenlenmiştir. Operasyonda saldırı hazırlığında olan 2 bölücü terör örgütü mensubu PKK'lı 2 kadın terörist, silah ve teçhizatlarıyla birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Güvenlik güçlerimizin, 'teslim olun' çağrısına teröristler silahla karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, bölücü terör örgütü PKK'nın dağ kadrosundan olduğu değerlendirilen 2 kadın terörist silah teçhizatlarıyla birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Operasyonda; 1 kalaşnikof tüfek, 3 kalaşnikof dolu şarjörü, 2 tabanca ve dolu şarjörleri, 3 anti personel roket mühimmatı, 2 antitank roket mühimmatı, 12 el bombası, hücum yeleği ve çok sayıda fişek ele geçirilmiştir. Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için terörle mücadeleye halkımızın desteği ile kararlılıkla devam edilmektedir."