Şikayet dilekçesi geri çekilmişti: Barış Pehlivan'ın 'özgürlük' duruşmasında dava düşürüldü!

TAKİP ET

3 aydır Maltepe Açık Cezaevi'nde tutulan ve denetimli serbestlik hakkından da yararlandırılmayan gazeteci Barış Pehlivan'ın yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme, şikayetçinin şikayetini geri çekmesinin ardından davayı düşürdü. Pehlivan'ın tahliye edilmesi bekleniyor.

 3 aydır Maltepe Açık Cezaevi’nde tutulan ve denetimli serbestlik hakkından da yararlandırılmayan gazeteci Barış Pehlivan, bugün hakim karşısına çıktı.

Pehlivan'a "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçlamasıyla açılan davanın karar duruşması, İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkeme Salonunda görüldü.

Mahkeme, Pehlivan'ın yargılandığı davanın karar duruşmasında, davanın düşürülmesine karar verdi. Bu kararla birlikte 3 aydır cezaevinde olan Barış Pehlivan’ın tahliye edilmesi bekleniyor

Yargıtay üyesi Ömer Faruk Aydıner, davaya konu olan şikayetini geri çekmişti.

Aydıner, dilekçesinde şunları söylemişti:

"Şikayete konu yazı satın almış olduğum daire meselesine ait olup, olayın hususiyeti görevimle alakalı değildir. Kaldı ki, bu konuda iddia sahibi asıllar hakkında dava açılmış olup, dava devam etmektedir. Her ne kadar şikayetçi olmuş isem de şikayetimden vazgeçiyorum."

Barış Pehlivan dava duruşma