Sinan, "Muhtarlık kurumu işlevsizleştirilemez"

TAKİP ET

Birlikte Güçlüyüz Hareketi, Karabağlar General Kazım Özalp Mahalle Muhtarlığını ziyaret etti. Yangında zarar gören muhtarlık binasına destek veren grup adına konuşan Kadir Sinan, “Muhtarlık kurumu işlevsizleştirilemez” dedi.
Kalabalık bir grupla Niyazi Akgün’ü ziyaret eden Sinan, “Doğarken de ölürken de bize dokunan yoksulluğumuzdan, derdimizden, sevincimizden ve mutluluğumuzdan ilk haberdar olan  ve  kamusal yapılanma açısından en küçük kurumsal yapımız olan muhtarlık kurumu demokrasinin ilk ve en küçük kurumudur” diye konuştu.
Sinan, muhtarların yöneticiler tarafından ötekileştirildiğinin altını çizerek, “Gerek atanmışların gerekse seçilmişlerin şaşı bakışları nedeni ile ötekileştirilmiş ve çoğu kez de işlevsizleştirilmiştir bunu reddediyoruz.  Kamusal gücü elinde bulunduran bütün atanmış ve seçilmişlerin hizmetin dağıtılması hususunda mahallelerimizde referans almaları gereken en önemli kurum, muhtarlık kurumudur” sözlerine yer verdi.
Muhtarlarla dayanışmayı büyüteceklerini kaydeden Sinan, “Mahallesini ve kentini seven ve toplumsal dayanışmaya önem verenler olarak bir araya geldik. Laf olsun diye değil; gerçekten birlikte güçlüyüz. Niyazi Akgün muhtarımıza ve tüm mahalleliye geçmiş olsun diyoruz. Daima yanlarında olacağız” sözlerine yer verdi.