Şırınga çikolata kurbanı Mert'e yanlış tedavi uygulandığı iddia edildi: Epilepsi krizi geçiriyor sanılmış

TAKİP ET

Yediği şırınga şeklindeki çikolatanın boğazına kaçan kapağı yüzünden nefes alamayan ilkokul öğrencisi Mert Yağız Köksal'a epilepsi krizi geçirdiği sanılarak yanlış tedavi uygulandığı iddia edildi

Ankara'da ilkokul öğrencisi Mert Yağız Köksal’ın okulda fenalaşarak hayatını kaybetti. İddiaya göre küçük çocuğun ölümüne, kantinden aldığı şırınga şeklindeki çikolatanın kapağının boğazına kaçması neden oldu.



AHaber’den Rüya Akkuş, Mert’in son anlarını gösteren güvenlik kamerası görüntülere ulaştı. Görüntülere göre 7 yaşındaki Mert Yağız Köksal yardım istemek için önce okul müdürünün kapısına gitti. Konuşamayan Mert, daha sonra yardım istemek için hizmetlinin yanına koşsa da ona da sorununu anlatamadı. Yere düşen Mert’in epilepsi krizi geçirdiği sanıldı.  Köksal, hemen karşıdaki sağlık merkezine kaldırılsa da kurtarılamadı.



Sağlık merkezinde Mert’e müdahalede bulanan doktorun ifadesinde ''Bana epilepsi krizi geçirdiği söylendi. Ben epilepsi krizi geçirdiğini düşündüm. Boğazında bir cismin takılı olduğu söylenmedi. O nedenle buna yönelik bir müdahalede bulunmadık'' dediği ileri sürüldü.

Bir ölüm de Diyarbakır'da 

Diyarbakır’da yaşayan 7 yaşındaki Umut Bilgi’nin de 28 Kasım 2019’da okul çıkışında, bir marketten aldığı şırınga şeklindeki çikolatanın kapağının nefes borusuna kaçtığı iddia edilmişti. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kaldırılan Umut, 9 gün sonra hayatını kaybetmişti.