Site toplantısı basıp küfürler yağdıran Ali Ağaoğlu'na 40 bin lira para cezası

TAKİP ET

Müteahhit Ali Ağaoğlu, kendisine ait sitedeki aidat toplantısını basarak site sakinlerine küfredip saldırdığı gerekçesiyle yargılandığı davada 40 bin lira cezaya çarptırıldı.

İstanbul Başakşehir’deki Ağaoğlu My World Europe sitesinde kurulan My World Europe Site Sakinleri Kalkınma ve Dayanışma Derneği üyeleri, Ağaoğlu tarafından atanan mevcut yönetimin değişmesi için toplantı düzenlemişti.

 

Ağaoğlu, derneği 30-40 kişilik bir koruma ordusuyla basıp site sakinlerinden avukat Müslüm Erçetin’e “Sen misin o i.ne?” diye sormuş, Erçetin’in “Arkadaşlar şahit misiniz?” sözleri üzerine, “Evet şahit, senin ananı s…” diye karşılık vermişti.

Erçetin, darp edildiği gerekçesiyle Ağaoğlu ve yanındaki korumalarından şikayetçi olmuştu. Ağaoğlu, “Siteyi gezerken biri site ile ilgili asılsız iddialarda bulunup, saçmaladı. Bende s.r git dedim. Ama şiddet iddiaları yalan” demişti.

Birgün’den Mustafa Kömüş’ün haberine göre, Ağaoğlu’nun karşı dava açtığı Erçetin ise beraat etti.

Erçetin kararın ardından şöyle konuştu: “Tabii ki Ali Ağaoğlu’nun ceza alması sevindirici. Benim ceza almamam da benim açımdan sevindirici. Ancak verilen ceza para cezası ve Ali Ağaoğlu için bu miktar çok da caydırıcı bir miktar değil. Bu kişi herkesin gözünün önündeki bir insan. Yaptığı harekete göre ceza alsa daha iyi olurdu tabii ki. Hapis cezası alması gerekiyordu ancak para cezasıyla geçiştirildi. Zaten kendisi hâlâ sitedekileri tehdit etmeye de devam ediyor. Devam eden birçok dava var.” 

Ağaoğlu tarafından mühür vurulan dernekleri için de konuşan Erçetin, hukuk mücadelesi vermelerine rağmen derneklerinin kapatıldığını da ekledi.