Sivaslı: Güne zam haberiyle başlamak standart oldu

TAKİP ET

Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı, son günlerde ardı ardına gelen zamlar ve hayat pahalılığını değerlendirdi. Sivaslı, hükümetin sorumluluk almadığını ifade ederek, 'sanki iktidar onlar değilmiş gibi davranıyorlar' dedi.

Batuhan KAYA/GERÇEK HABERCİ-Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı, son günlerde ardı ardına gelen zamları GERÇEK HABERCİ’ye değerlendirdi. Sivaslı, Türkiye’de devalüasyon olduğunu ve AKP iktidarının uydurma bir başarı hikayesi yazdığını ifade ederek, “AKP seçim öncesi verdiği vaatlerin hiçbirini yerine getiremedi” dedi.
Güne zam haberiyle başlamak standart oldu
Türkiye’de güne zam haberleriyle başlamanın artık bir standart olduğunu belirten Sivaslı, “Önceden birçok ürüne belki senede bir kez zam gelirken şu an her gün geliyor, zamlar artık hayatımızın bir parçası oldu. Vatandaşlarımızla görüştüğümüzde fiyat algılarını yitirdiklerini gördük, eskiden insanlar bir ürüne bakıp pahalı ya da ucuz derdi şimdi diyor ki ‘Bunun da fiyatı bu olmuş’. Bugün bu ülkenin vatandaşları mutsuz ve umutsuz” dedi.
“AKP başarı hikayesi uyduruyor”
AK Parti’nin bir başarı hikayesi uydurduğunu ve ana akım medyanın bu “Uydurma” başarı hikayesini servis ettiğini açıklayan Sivaslı, “Türkiye’de her gün devalüasyon yaşanıyor ve Türk basını bunu gizliyor. Petrol bulduk diyorlar mazota zam geliyor, doğal gaz bulduk diyorlar doğal gaza zam geliyor. Seçimden önce herhangi bir siyasi partinin verdiği vaatler çek gibidir ve seçimden sonra vatandaşa ödenmesi gerekir, AKP yazdığı çeklerin hiçbirini ödemedi” diye konuştu.
“Sanki iktidar onlar değil”
AK Parti’nin sorumluluk almadığını ve vatandaşların yakarışlarını duymadığının altını çizen Sivaslı, “Sokakta vatandaş feryat figan, artık kimsenin dayanacak gücü kalmadı. Kötü giden ekonomi ve zam dalgası hakkında meclisi toplantıya çağırdık ancak AKP’li milletvekilleri gelmediler. Vatandaşlarımızın sesini duyurmaya çalışıyoruz ancak cevap alamıyoruz, sanki iktidar onlar değilmiş davranıyorlar” dedi.