Siyaset bilimci Eren Aksoyoğlu'ndan 'ıstakoz' yorumu:  "Kamunun imkanlarını yağmalayan görüntü"

TAKİP ET

AK Parti Milletvekili Şebnem Bursalı'nın 'ıstakoz' paylaşımına ilişkin konuşan siyaset bilimci Eren Aksoyoğlu, 'AKP'nin 20 yıl boyunca kamuoyuna sattığı 'çevreden geliyoruz ve Kemalistleri merkezden kaldırmalıyız' iddiası tamamen tüketmiş oldu. Bunun yerini merkezi temsil eden AKP kadrolarının kamunun bütün imkanlarını yağmalayan bir görüntü aldı' dedi.  

Uğurcan BOZTAŞ- GERÇEK HABERCİ- AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı’nın sosyal medya hesabından yaptığı ıstakoz paylaşımının yankıları halen sürüyor. Çeşitli siyasi partilerin temsilcileri yanı sıra çok sayıda AK Partili de Bursalı’nın ‘ıstakoz’ paylaşımına tepki gösterdiği görüldü. Gelen tepkiler sonrası Bursalı, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı paylaşımla “Bunu fırsat bilip Antalya’daki teleferik faciasını unutturmak üzere gündem değiştirmeye çalışanları da çok iyi anlıyorum!” ifadelerine yer vererek kendini savundu. 


‘TÜRKİYE’NİN ÖYKÜSÜ TERİNE DÖNDÜ’
Siyaset Bilimci Eren Aksoyoğlu, söz konusu paylaşımla ilgili Gerçek Haberci ’ye şu değerlendirmede bulundu; “Kanımca Türkiye’nin bütün bir öyküsü tersine döndü. AKP’nin 20 yıl boyunca kamuoyuna sattığı ‘çevreden geliyoruz ve Kemalistleri merkezden kaldırmalıyız’ iddiası tamamen tüketmiş oldu. Bunun yerini merkezi temsil eden AKP kadrolarının kamunun bütün imkanlarını yağmalayan bir görüntü aldı. Seçim döneminde AKP’nin Ankara adayı Turgut Altınok’ta cisimleşti bu görüntü. Üstelik Altınok’un mal varlığı o kadar açıktan tartışıldı ve seçim sonuçlarıyla perçinlendi ki AKP’ye meyleden seçmen diline pelesenk vurmayı da artık tercih etmedi. İmkanlara erişme bunu bir güç gösterisine dönüştürme histerisinin AKP kadroları açısından başka bir boyutu daha var. Kimse kaybettiği yerde durmayı tercih etmez. Ama bir özeleştiri vererek bunu içselleştirebilir. AKP kadroları ne özeleştiri yapabildi ne de bu sonuçları içselleştirebildi. Ortaya çıkan görüntüler de bütün bu merhalelerin son aşaması oldu. AKP’liler bütün bir Türkiye’ye ‘siz bizi seçmediniz ama bizim imkanlarımız var’ demeye getirdiler. Siyasal İslamcılar için uzun yıllardır süregelen ‘görgüsüzler’ eleştirisinin en somut şekilde ortaya saçıldığı ve suçlamanın yerini bulduğu görüntüler oldu.”